Nytt himlingskonsept

Deckmetal er et nytt himlingskonsept i Norge. Deckmetal er paneler av vevet duk og er tilgjengelig i format 600x600 mm.

Panelene er løse, noe som skal gjør demontering enkelt. Panelene er vevet på en måte som gir overflaten tekstur og et tiltalende uttrykk. Platenes form skal gi stor styrke over hele platens areal. Det er også lagt vekt på gode endeavslutninger. Åpent areal varierer fra 45 til 55 %.

- Vi leverer i galvanisert stål og aluminium. Produktene produseres av Codina i Spania. Produktet finnes i Type S Panel med bølgeform og Type F Flatt panel. Panelene er flate og lagt side mot side gir dette et sammenhengende og enkelt uttrykk. Vi kan pulverlakkere panelene med epoxy polyester farge av høy kvalitet. Dette gir en gjennomsnittlig overflate på ca. 60 µm. Standard farger er hvit og grå metallic. Andre farger på forespørsel. Vi kan også eloksere våre aluminiumspaneler. Både matt og blank overflate, sier John Alvar i Nisjemetall AS.

Panelene leveres normalt i kombinasjon med 15 til 20 mm mineralull som gir økt absorbering.

– En annen fordel er at åpen himling blir tett slik at man unngår støv og annet søl, sier Alvar.

Deckmetal plater kan installeres i standard synlige T-profiler, T15 eller T24 serie.

Panelene kan leveres med ferdige åpninger for belysning, høytalere, røykvarslere mm.

– Til tross for det forholdsvis store åpne arealet i panelene, har Deckmetal en evne til å skjule slike elementer over flatene. Utformingen på Deckmetal gjør at man slår to fluer i en smekk, sier Alvar.

 – I tillegg til Deckmetal himlingspaneler så kan vi levere himlingspaneler av perforert plate, strekkmetall og gitter. Rasterhimling i aluminium er også produkter vi har på programmet. Nisemetall leverer også små og store formater av perforerte plater, strekkmetall, arkitekturmesh, og ulike typer gitter til kledning av fasader, avslutter Alvar.