Bellona anmelder Forsvarsbygg

Bellona anmeldte torsdag Forsvarsbygg og Skandinavisk Oljesikkerhet etter renovering av gamle dieseltanker på Huseby militærleir i Oslo.

 

Bellona anmelder de to selskapene for overtredelse av forurensningsloven etter at et ukjent antall liter diesel ble pumpet ut i en vanlig overvannskum.

Hendelsen fant sted 1. september i år i forbindelse med renovering av gamle dieseltankere inne på Huseby militærleir i Oslo. Jobben ble utført av Skandinavisk Oljesikkerhet AS på oppdrag fra Forsvarsbygg.

Dieseloljen, som ble pumpet ut fra en gammel dieseltank, ble ført videre ut i Makrellbekken og Hoffelva, opplyser Bellona.

Skadeomfanget som følge av utslippet er ikke endelig avklart, men det er funnet død fisk i elva og det blir meldt om diesellukt helt ned i Bestumkilen, to uker etter utslippet.

– Dette er miljøkriminalitet og de som er ansvarlige for dette må stilles til ansvar, sier Andreas Steenbuch Mathismoen fra Bellonas miljøpatrulje.

Miljøstiftelsen mener straffen må være av en slik størrelse at den vil ha allmenn- og individualpreventiv effekt overfor virksomheter som håndterer helse- og miljøfarlige stoffer.