Nordmann bak Nordens høyeste hotell

Nordens høyeste hotell - Scandic Victoria Tower - åpner i Stockholm. Med sine 118 meter og 299 rom på 34 etasjer, blir dette et nytt landemerke i Stockholm.

 Arthur Buchardt er utbygger av det spektakulære hotellet med en fasade bestående av mer enn 8000 trekantede glassruter, og som minner mest om en paljettkjole. Nå overlater han nøkkelen til Scandic.

- Å kunne åpne dette unike hotellet i Sveriges største forretningsområde, Kista Science City, er svært spennende og en stor utfordring, sier Joakim Nilssons som er direktør for Scandic Sverige.

Den svenske arkitekten Gert Wingårdh har utformet bygget med en fasade dekket av glass og stål, og som skal la seg fargelegge av himmelen, sola og årstidene.

Innvendig er de 34 etasjene utstyrt med designmøbler, lamper og utstyr fra Vitra, Montana, Flos, Kasthall og Dinesen. Velkjent designklassikere som Eames Plastic Chair, og Hang It All

- utformet i 50-årene, pryder både fellesområder og hotellrommene. Kunstskolestudenter har utsmykket heisområdet. Fra Skybar i 34. etasje kan gjestene nyte den praktfulle utsikten.

Hotellet har treningsrom, møterom for enhver smak, restaurant, lobbybar med småretter og skybar med drinker og svensk tapas "Swapas" laget av Thomas Diedrichsen, årets Chef 2011 i Sverige. Lobbyen, salongen og restaurant flyter sammen og skaper et åpent miljø for å arbeide, møte, mingling og avslapping.

- Hotellet er unikt i form og utseende, men har de samme grunnleggende verdier som alle andre Scandic sine hotell, med fokus på sikkerhet, miljø og tilgjengelighet, sier Svein Arild Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Mevold understreket at Scandics nye landemerke i bydelen Kista i Stockholm er et ledd i den omfattende utviklingen av hotellkjeden Scandic som omfatter en storsatsing i Norge. Senere denne høsten åpner Scandic Vulkan som blir en nytt og spennende hotelltilbud i Oslo.