NCC testet beredskapen

Ulykkesalarmen gikk på NCC Construction sin byggeplass i Nittedal torsdag. Heldigvis var det bare en øvelse. (Se bildekarusell)

En alvorlig gravemaskinoverkjørsel var ulykkesscenarioet som møtte arbeiderne, ambulansetjenesten og brannvesenet på byggeplassen Kruttverket i Nittedal torsdag. Beredskapsøvelsen var lagt inn som en del av NCC Constructions HMS-uke.

– Det er veldig viktig å få gjennomført beredskapsøvelser, spesielt for de som jobber på byggeplassen. Og selv om det i hovedsak var hovedverneombudet, en maskinfører og en læregutt som var direkte deltakere blant våre ansatte, ønsket vi at alle skulle kunne følge med og få et innblikk i rutinene og det som skjedde. Derfor la vi øvelsen til det området på byggeplassen der aktiviteten er størst, sier HMS/KS-leder Lars Gunnar Berget i det omfattende byggeprosjektet Kruttverket.

– Hva ønsker dere å oppnå med øvelsen?

– Målene våre er blant annet å øke kunnskapen om redningsarbeid, se hvordan beredskapsrutinene våre fungerer, samt lære mer om hvordan vi skal oppføre oss dersom vi kommer opp i en reell ulykkessituasjon, sier Berget.

Det er første gang har NCC Construction viet en hel uke på å fokusere på HMS-arbeid som gjøres på prosjekter over hele landet. Onsdag stanset blant annet 17 000 ansatte i hele konsernet i Norden arbeidet for å sette fokus på sikkerhet, og i løpet av uken er det gjennomført flere kurs, blant annet innen førstehjelp, ergonomisk veiledning og sikkerhetskurs med fokus på kunnskap om personlig verneutstyr.

Du kan lese mer om HMS-uka i NCC og beredskapsøvelsen i Nittedal i Byggeindustrien nummer 13.