Klart for Birkebeinerløp i reservetrasé

Store nedbørsmengder har medført at den tradisjonelle traséen for Birkebeinerløpet nærmest har blitt umulig å løpe. Lørdag ser det ut til at det blir en solfylt dag for løpefolket i reservetraséen.

Birkebeinerarrangøren mener at den nye traseen blir fysisk enklere enn den vanlige traseen for Birkebeinerløpet med et større innslag av grusveier. I år blir det viktig for deltakerne å holde dampen oppe på grusveiene. Men fortvil ikke; det kommer til å bli nok av muligheter til å bli våt på bena.

Her kan du se kart over årets trasé.

Det har nærmest blitt en tradisjon at vannet spruter når Birkebeinerrittet går av stabelen, mens høstfjellet viser seg fra sin mest eventyrlige side når startskuddet går for Birkebeinerløpet.

Déjà vu! Slik ser det også ut til å bli i år.

Yr melder i skrivende stund om kaldt, men pent vær på Sjusjøen lørdag morgen. La deg imidlertid ikke lure av sola, det kan bli kjølig før start. Skal du løpe, kle deg godt før starten. Det kan bli ned mot null grader i morgentimene og da er det ikke store vindpustet som skal til på Sjusjøen før det blir bikkjekaldt.

Det er mange som har hakket tenner når de står på startstreken på Sjusjøen og det er godt å ha litt ekstra klær tilgjengelig den siste timen før start. Arrangøren har transportopplegg for bagasje fra Sjusjøen til Håkons hall på Lillehammer.

Siden løypa legges om blir det også en matstasjon mindre i år enn det vanligvis pleier å være.

Selv om det ligger an til å bli rekordmange deltakere på årets løp, skriver arrangøren på sin nettside at det fortsatt er muligheter til å melde seg på Birkebeinerløpet.

Det er altså duket for tidenes mulighet til å sette en pers man kan skryte av til barnebarna. Dog blir det nok like tøft å ta merket som det alltid har vært…