Økt beholdning av nye boligprosjekter

Verdien av beholdningen av nye boliger til utførelse fortsetter å øke. Ved utgangen av 2. kvartal er den 67 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Boligprodusentenes tilgang på nye boligbygg ligger i 2. kvartal på samme nivå som ved utgangen av 2010, og er 15 prosent høyere enn for et år siden, melder SSB.

Økning for nye næringsbygg
Entreprenørenes tilgang på nye næringsbygg har økt med 25 prosent siste kvartal, og ligger på et nivå som er 11 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Verdien av entreprenørenes beholdning har økt med 16 prosent fra samme periode i fjor, målt i løpende kroner.

Nedgang i nye rehabiliteringsprosjekter
Bedriftenes tilgang på rehabiliteringsprosjekter har hatt en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor, både i bolig- og i næringsbyggsektoren. Ordrereservene innenfor rehabilitering har imidlertid økt i de to sektorene bolig og næringsbygg, med henholdsvis 2 og 18 prosent.

Stabil beholdning i anlegg
Tilgangen på anleggsprosjekter viste en nedgang på 10 prosent i forhold til forrige kvartal, men er likevel 6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Verdien av entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter er 4 prosent høyere, både i forhold til forrige kvartal og i forhold til et år tilbake.