Hederlig omtale til Fiskebroene

Fiskebroene på Atlanterhavsvegen får hederlig omtale fra juryen bak Innovasjonsprisen for universell utforming.

Hvem som går helt til topps og vinner hovedprisen blir klart i november. Allerede nå kan vi glede oss over heder og ære til Nasjonale Turistveger og fiskebroene på Myrbærholmen.

- Røft, tøft og flott. Det er kreativt og nytenkende å legge til rette for en fiskeplass på et slikt sted, sier juryen. Myrbærholmen er en fiskeplass langs Atlanterhavsvegen, nord for Molde på Mørekysten. Til tross for beliggenheten inntil en tett trafikkert bilveg, står fiskerne nå trygt på langsgående broer som er hengt på veibanen.

Klipp fra juryens kjennelse:
Under arbeidet med Fiskebroene har man tydelig hatt fokus på at de skal brukes av alle, både eldre, barn, synshemmede og rullestolbrukere. Prosjektet er røft, tøft og flott gjennomført arkitektonisk, det er en god løsning å benytte selve vegfundamentet til å bygge ut broene.

Rom for forbedring
Juryen ønsker å hedre det innovative og nytenkende ved å gjøre en fiskeplass som er en del av Atlanterhavsvegen, tilgjengelig for alle brukergrupper.

- Men til tross for gode intensjoner og fokus på universell utforming, gjenstår noe, mener juryen. De peker på at barn og rullestolbrukere får for dårlig utsikt. De påpeker også at broene ligger for høyt over vannet, og er plassert i en sving uten fotgjengerfelt. Grusveger og parkeringsplassens utforming gir rullestolbrukere begrenset framkommelighet. – Dette er mangler som kan utbedres, påpeker juryen.

Har vurdert 55 kandidater
Prosjektet er tegnet av Arkitektkontoret Manthey Kula AS. Innovasjonsprisen deles ut innen syv kategorier; arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produkt, møbel og interiør, grafisk design og interaksjons- og tjenestedesign. Det har kommet totalt 55 forslag til kandidater, og hele 47 kvalifiserte til juryering. Juryen valgte ut 7 finalister, én i hver kategori, som viser fin bredde i forhold til bransjer og samfunnsområder, privat og offentlig sektor. Blant de gode løsningene som ikke nådde til topps, får fire kandidater hederlig omtale.