Nytt verktøy til prosjektering av kabelgrøfter

Vianova Systems lanserer nå Novapoint Kabelgrøft, en ny unik programmodul i Novapoint-familien.

Novapoint Kabelgrøft kompletterer Vianovas samordningsmodell for tverrfaglige prosjekter og gjør det endelig mulig å prosjektere og samordne alle mulige kabelgrøfter raskere og bedre. I tillegg til Norge er det stor interesse for modulen også i Sverige, Danmark og Finland.

Vianova Systems omfattende programportefølje Novapoint favner som kjent alle fagområder innen infrastruktur-/utomhus-prosjektering. Novapoint Kabelgrøft, som egner seg for prosjektering av alle typer kabler og ledninger i grunnen, føyer seg inn i rekken av hele 25 tverrfaglige Novapoint-moduler.

Det kan dermed bli slutt på unøyaktige og ukoordinerte kabelprosjekter som ofte kommer i konflikt med hverandre. Novapoint Kabelgrøft er like egnet til strømkabler som til telecom- og TV-kabelprosjekter, med mer. Energiverk, telecom- og TV-operatører, og alle mulige kabelinstallatører vil finne den nye modulen både enkel, effektiv og lønnsom.

- Kan du AutoCAD, kan du bruke Novapoint Kabelgrøft, forteller produktsjef Roger Nilsen. - Man jobber hele veien i 3D mot en egen datamodell. Det gjør det for eksempel enkelt å utføre kollisjonskontroll og kvalitetssikring i forhold til andre prosjekterte elementer, og enkelt å visualisere prosjektet.

Verktøyet inneholder en rekke predefinerte grøftesnitt og ledninger, og er veldig lett å konfigurere og komme i gang med. Det er også enkelt å definere egne tegneoppsett, eventuelt importere tidligere definerte prosjektoppsett.

Importfunksjoner gjør det mulig å få registrert eksisterende ledninger, kabler eller andre objekter i grunnen, inn i terrengmodellen. Objektene blir synlige i konstruksjon og på uttegning. Dette gir betydelig lettelse i arbeidet med tilpasninger til eksisterende forhold!

Verktøyet, som har en kobling mot Novapoints terrengmodul, hjelper en med å konstruere kabelprosjekter i både plan, profil og tverrsnitt. Det er full kobling mellom plan- og profiltegning.

Nye traséer kan opprettes fra linje i tegning, 3D-linje i tegning, fra vegflater eller ved å tegne ny.

Novapoint Kabelgrøft har også fleksible redigeringsfunksjoner. Endringer kan foretas både grafisk og i konstruksjonsdialogen.

Alle kabler/trekkerør og kummer har relasjoner og henger sammen. Det er også mulig å skape en relasjon mellom en veg og en kabeltrasé.

Verktøyet kan importere SOSI-, KOF- og DWG-formater og kan eksportere til SOSI, KOF og LandXML.

Stikningsdata for traselinjen og grøften kan også eksporteres.

Programmet lager ulike predefinerte rapporter til Excel for mengdeberegning av prosjektet.

Sist, men ikke minst kan plan og objekter overføres til Novapoint Virtual Map med to tastetrykk! Dermed kan man enkelt visualisere prosjektet og kvalitetskontrollere om planen kommer i konflikt med eksisterende objekter eller andre prosjekterte elementer.