Forbilledlig skole

I Byggeindustrien presenterer vi mange nye skoleprosjekter. I neste utgave vil vi bl a presentere Bruhagen barneskole i Averøy kommune. Skolen ble tatt i bruk ved skoleårets begynnelse nå i høst. Det er blitt en flott skole som allerede er blitt utrolig populær både blant lærere og elever. Dette må være et prosjekt til etterfølgelse.

I Averøy har mange flyttet fra dårlige, trange og nedslitte skoler til en topp moderne skolebygging med alt det mest moderne utstyr man kan tenke seg. Vi kan ikke forstå annet at dette må gi et bedre miljø og en bedre skole.

I mange kommuner kjemper mange innbyggere for å opprettholde små grendeskoler. Også i Averøy var det mange som var negativt stemt til å bygge den nye skolen. Men nå synes stemningen å være en annen også ute blant befolkningen.

Det gleder også at man i den nye skolen både har en moderne sløydsal, skikkelig naturvernrom og skikkelige arbeidsrom både for lærere og elever for å nevne noe.

Mange kommuner har totalt forsømt investeringer til skolen. Nå har Averøy gjort et kraftig løft.

Vi forstår selvsagt alle dem som i grisgrendte strøk kjemper for skolene sine. Men vi mener at man gjør elevene en bjørnetjeneste dersom man også i fortsettelsen skal tilby elevene små, dårlige og trekkfulle skoler hvor også det pedagogiske og faglige miljøet er dårlig.

Den nye skolen ligger tett ved ungdomsskole, idrettshall, kunstgressbane og andre tilbud. Dette må være en barneskole for fremtiden.

Skolen er bygget av entreprenørselskapet Br. Røsand AS og har kostet ca 100 millioner kroner. Arkitekt og landskapsarkitekter er Tegn3.