Johannes Lunde pågrepet av Økokrim

Forretningsmannen Johannes Lunde fra Stavanger ble tirsdag pågrepet av Økokrim, siktet for grov økonomisk kriminalitet. Han erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer.

Johannes Lundes forsvarer Ørjan Eskeland bekrefter overfor NTB at Lunde er siktet for grovt økonomisk utroskap og underslag.

– Johannes Lunde erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Eskeland.

Lunde ble ifølge Stavanger Aftenblad pågrepet da rundt 30 polititjenestemenn fra Økokrim og Rogaland politidistrikt tirsdag morgen aksjonerte mot ni forskjellige adresser i Stavanger-distriktet. To andre personer skal også ha blitt pågrepet under samme aksjon.

Beslag
Både Lundes hjem og kontorlokaler skal ha blitt ransaket, og Økokrim bekrefter overfor avisen at de har beslaglagt dokumenter og elektronisk utstyr. Men ifølge Økokrim er det lite trolig at Lunde og de to andre siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Den 43 år gamle investoren Lunde har de siste 24 årene bygd opp et imperium av selskaper, men det meste gikk over ende i en av norgeshistoriens største konkurser i vinter.

1,8 milliarder i gjeld
Hans selskap Lunde Gruppen AS, som besto av rundt 70 selskaper som drev med eiendom, fritidsbåter og en rekke mindre aktiviteter, ble slått konkurs i februar med en gjeld som er anslått til å være på rundt 1,8 milliarder kroner. Dette førte senere til at Lunde ble slått personlig konkurs 15. april.

Ifølge Stavanger Aftenblad har det kommet flere anmeldelser mot Stavanger-mannen etter konkursen. Blant annet har Orkla anmeldt Lunde i forbindelse med samdriften av eiendomsselskapet Vendere. En båteier og Dekk 1-kjeden skal også ha levert inn anmeldelser mot Lunde.