Byggeskikkpris til Campus Hamar

Hamar kommunes byggeskikkpris for 2011 er tildelt uteområdet ved Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar. Statsbygg ferdigstilte dette arbeidet i 2010. Prisen deles ut 24. september.

Temaet for årets byggeskikk var «Samspill», og valget falt altså på det nylig opparbeidede uteområdet på Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar, inkludert tilstøtende uteareal fra et tidligere byggetrinn.

Juryen sier i sin uttalelse blant annet: “Byggeprosjektet peker seg ut gjennom høy kvalitet på materialer, gjennomtenkte detaljer og god funksjonalitet. Arealet er åpent for allmennheten, samtidig som det fungerer som transportåre og pauserom for studenter og ansatte. Det er laget en velfungerende løsning for mange ulike brukere.”

- Dette er gledelig. Ekstra morsomt er det at et uteområde vinner en byggeskikkpris. Statsbygg ønsket å bygge et høgskoletorg som skulle gjøre det mulig å skape samspill mellom studenter, lærere og omgivelsene, og denne prisen er et bevis på at man har lykkes, sier eiendomsforvalter Odd Edvard Lund i Statsbygg.

Statsbygg ferdigstilte i 2002 Alf Prøysens hus ved Høgskolen i Hamar. I 2010 ble det foretatt en renovering av A-bygget ved skolen og en opprusting av uteområdet. Det er sistnevnte arbeid som er omfattet av prisen.

Statsbygg har vært byggherre for arbeidet. Landskapsarkitekt har vært Anne Helene Midtveit i Norconsult AS, og entreprenør var Schjølberg & Tombre AS ved Filip Tombre.

Les juryens begrunnelse her