Seier for ansvarligheten

Høyre og Arbeiderpartiet er valgets vinnere. Det lover godt for neste Stortingsvalg. Dette må også være et alvorlig varsku for alle dem som protesterer mot en hver utvikling i dette landet. Vi tolker valget som en seier for de ansvarlige partiene. Vi trenger nå mer enn noen gang partier og ledere som kan bidra til å løse de store samfunnsoppgavene som venter.

 

 

Norge er et annerledesland. For den som har fulgt den politiske debatten de siste årene har sett at den i stor grad vært preget av et lite, høylytt mindretall og ulike miljøorganisasjoner som har påberobt seg å representere folket. Dette valget viser at de ikke har flertallet i folket bak seg.

Vi er ikke overrasket over at SVs Kristin Halvorsen nå kaster kortene. Sammen med Fremskrittspartiet er SV valgets tapere. Vi tror ikke at SV kommer tilbake i den posisjon partiet har hatt den siste perioden. Innflytelsen har vært alt for stor i forhold til andelen de har hatt av velgerne.

Ellers ser vi at det kan være store variasjoner fra kommune til kommune. Personene som representerer de ulike partiene, betyr mye i lokalsamfunnene. Mange kommunepolitikere er pragmatiske. Vi kommer til å se mange interessante konstellasjoner i dagene som kommer.