Moelven Limtre leverer ny trebru ved Tretten

Moelven Limtre AS skal igjen levere ei stor trebru til det norske vegnettet. Denne gangen er det limtrekonstruksjonene til og montasjen av den nye brua over Lågen ved Tretten.

Brua inngår i prosjektet med opprusting av E6 mellom Øyer og Tretten i Gudbrandsdalen.

Tretten bru er en fagverkskonstruksjon med totallengde på cirka 150 m med brudekke i limtre og rekkverk i stål. I hele brua går det med cirka 850 m3 limtre. Oppdragsgiver er Contexo AS som er kontraktspartner med Statens Vegvesen. Kontraktssummen er på litt over 30 millioner kroner.

Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre AS er svært fornøyd med oppdraget.

- Dette er en komplisert leveranse som skal gjennomføres på svært kort tid. Vi har lang erfaring i bygging av store brukonstruksjoner, og har fått dette oppdraget i en sterk internasjonal konkurranse, sier Holmestad og fortsetter: - Vi har hatt en offensiv trebrusatsing de siste 15 årene og har levert store trebruer til for eksempel Tynset, Evenstad, Flisa og Nybergsund. Alle flotte landemerker på sitt sted.

Den siste tiden har det vært en del kritikk rundt kreosotsvetting fra trebruer på E6 nord for Gardermoen.

- Jeg vil få understreke at dette ikke er bruer levert av Moelven Limtre, selv om mange tror det, presiserer Holmestad.

Arbeidene med limtrekonstruksjonene til Tretten bru vil starte i fabrikk i slutten av oktober og vare til slutten av februar 2012. Montasjen på byggeplass vil starte 12. desember og det blir en intensiv arbeidsperiode fram til fyllinga i Lågen skal tas bort i slutten av mars. Alle bruarbeidene skal være avsluttet innen 15. juni 2012.

- Dette er en av de større ordrene for Moelven Limtres prosjektavdeling, og vil sikre sysselsettingen i bedriften i en periode som ellers er rolig, sier Holmestad.