FM Gruppen overtar IMC Diving

Bergens tradisjonsrike dykkefirma IMC Diving AS skal nå utvikles til å bli større og sterkere - finansielt og teknisk.

Fakta

IMC Diving AS er en del av den nye FM Gruppen i Bergen.

Etablert i 1982 som en videreutvikling av Faye og Gjertsen fra 1965.

Omsatte for 67 mill NOK i 2010. Resultat NOK 6.5 mill.

Ledende på Vestlandet innen dykking og undervannsarbeid knyttet til rørlegging, vann og avløp, service på skip og borerigger, undervannsinspeksjoner og ROV inspeksjoner av slike.

FM Gruppen har overtatt eierskapet, og daglig leder Hans-Jacob Faye overlater direktørstolen til Jørn Oksnes.

- Den nye eiergruppen vil bety en betydelig fornying og styrking av dykkerfirmaet som i mange tiår har utført mange samfunnsviktige oppgaver langs vestlandskysten, sier Oksnes.

FM-Gruppen er navnet på den nye store entreprenørgruppen i Bergen. Gruppen har 250 ansatte. Det er fem selvstendige lokale entreprenører som nå er gått sammen under det felles navnet, FM-Gruppen. De fem er Fyllingen Maskin AS, Strand AS FM Asfalt AS Fyllingen Sjø AS og IMC Diving AS.

Samlet vil gruppen ha en omsetning på rundt en milliard kroner. Selskapene vil operere enkeltvis, men vil som regel operere i interne arbeidsfellesskap og kan ta på seg store totalentrepriser innen bygg og infrastrukturprosjekt vann og avløp, undervannsarbeider og større anleggsprosjekt.

Styrket posisjon
- For IMC Diving blir dette en betydelig sterkere posisjon i markedet, sier Oksnes.

Han har gått gradene både som dykker og driftssjef i firmaet siden han var utplassert skoleelev på bedriften på 80 tallet. Nå skal han lede et dykkerselskap som en del av et mye større nettverk.

- Vi får tilgang til et bredt faglig miljø, ingeniørkompetanse, nye kunder og leverandører. IMC Diving kan utvide spekteret av jobber.

Den avtroppende Hans-Jacob Faye er nestoren innen dykkervirksomhet i Bergensområdet. Selskapet ble etablert i 1982, men har røtter tilbake til 1965 da han startet Faye og Gjertsen.

- IMC Diving har hatt kraftig vekst de siste årene, og det var naturlig og nødvendig å tenke nytt. I FM gruppen fant vi nødvendig synergi og styrke, sier han.

Store utfordringer
IMC Diving er ledende selskap innen profesjonell arbeidsdykking og har spesialisert seg på legging av vann, avløpsledninger og kabler. Selskapet utfører inspeksjoner og undervanns vedlikehold av skip og borerigger, utfører anleggsarbeid under vann og er kjent for kompliserte dykkeoppdrag.

Mest kjent er kanskje den viktige rollen i bergingen av havaristen Rocknes. De senere år er selskapet blitt spesialister på legging av store og avanserte rørledninger. Senest rørledningene knyttet til Indre Puddefjorden Energisentral, til prestisjeprosjekter på Mongstad og avløpsledninger på 200 meters dyp i Årdal.