Fosser ned etter Katia

Det blir igjen en våt uke i sør. Denne gang er det restene av den tropiske orkanen Katia som gir store nedbørsmengder. På siste valgdag var det ille mange steder – dagen derpå blir det verre. Særlig på Vestlandet.

Vervarslinga på Vestlandet venter opptil 80 millimeter nedbør tirsdag – dagen etter dagen.

Også denne uken ser ut til å bli våt, særlig i Sør-Norge de første dagene. Restene av stormsenteret Katia nærmer seg nemlig Vestlandet.

Tropisk storm
– Restene ser ut til å komme inn mot kysten vår i løpet av natten og tidlig tirsdag. I løpet av de første 24 timene kan uværet bli ganske kraftig i perioder, forteller vakthavende meteorolog på Vestlandet, Steinar Skare.

Restene av den tropiske stormen, som forrige uke beveget seg langs USAs østkyst, vil tirsdag ettermiddag bevege seg over Trøndelag og fortsette østover.

Flomvarsel
Vått, vått, vått. Så vått at NVE har sendt ut flomvarsel for de fleste vassdrag fra Vest-Agder til Sogn og Fjordane.

– Kraftige lokale byger medfører økt fare for jordskred. Dette gjelder spesielt i terreng med bratte skråninger, og langs bekker og elveløp med stor vannføring, skriver NVE på sine nettsider.

Steinar Skare sier at dette ikke er ekstremvær, men nedbørstopper vi må regne med på Vestlandet et par ganger i løpet av høsten og vinteren.

I løpet av 36 timer kan det komme nærmere 100 millimeter nedbør på Vestlandet.