Fremover for Mesta

Den økonomiske utviklingen i Mesta går i riktig retning.

Driftsresultatet eksklusive salgsgevinster ble minus 6 millioner kroner, en forbedring på 16 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

Omsetningen eksklusive salgsgevinster økte fra 897 til 1 019 millioner kroner. Samlet driftsresultat i kvartalet ble 85 millioner kroner. Salgsgevinster fra eiendommer på 92 millioner kroner og en salgsgevinst på 29 millioner kroner fra salget av Mesta Industri forklarer det store overskuddet.

Salget av aksjene i Mesta Industri ble gjennomført 31. mai. Salgssummen var 121 millioner kroner.

Større ordrereserve

Ordrereserven har også en positiv utvikling og har økt med fem prosent fra 6 741 millioner kroner per 30. juni 2010 til 7 109 millioner kroner på samme tidspunkt i år.

Egenkapitalen er redusert med 200 millioner kroner med effekt fra 1. januar som følge av implementeringen av nye prinsipper for regnskapsføring av pensjoner. Egenkapitalandelen per 30. juni økte fra 50,5 prosent i 2010 til 52,3 prosent.

Mesta Drift har vekst i både omsetning, resultat og ordrereserve i 2. kvartal. Omsetningen og ordrereserven har økt med henholdsvis 16,5 og 7,4 prosent i forhold til 2010. Driftsresultatet ble 24 millioner kroner mot null i fjor, noe som gir en driftsmargin på 3,9 prosent.

Store utfordringer

Mesta Entreprenør er det selskapet i Mesta med de største utfordringene.

Driftsresultatet er fortsatt negativt, selv om det er bedre enn i fjor. Det negative resultatet skyldes i hovedsak prosjekter som er i avslutningsfasen. Selskapet har økt omsetningen, men har fortsatt behov for å øke ordrereserven.

Blant de øvrige selskapene fortsetter Mesta Elektro å levere gode resultater, mens Mesta Verksted viser framgang. Mesta Eiendoms resultat er dominert av salgsgevinster, men den øvrige driften viser også god lønnsomhet.

Skadetallene

Både sykefraværet og skadetallene har utviklet seg positivt i 2. kvartal. Men det er fortsatt rom for forbedring, spesielt gjelder dette skadetallene.

- Mesta er inne i en god utvikling og de fleste piler peker i riktig retning. Mesta Entreprenør har fortsatt utfordringer, men vi jobber meget hardt for å løse disse. Jeg føler meg trygg på at det skal vi klare. Det som gledet meg mest dette kvartalet, er de gode resultatene Mesta Drift oppnår. Resultatene er fortsatt påvirket av en del gamle kontrakter med dårlig lønnsomhet, men disse blir stadig færre og går nå mot slutten. Sett i lys av dette, blir det spennende å følge resultatene i Mesta Drift framover, sier konsernsjef Harald Rafdal.