Strukturendring i driften til Sola Betong

Sola Betong AS avvikler driften av fabrikken i Lervig i Stavanger innen utgangen av 2012, og har dermed inngått en avtale med grunneier Lervig Brygge AS/Bo1 AS om å frigjøre området for videre boligutbygging.

– Vi vil i stedet effektivisere driften gjennom å ruste opp produksjonskapasiteten på hovedfabrikken vår i Tananger. Området hvor vi driver produksjon i Stavanger er omregulert til boligformål og det har etter hvert blitt vanskeligere å drive rasjonell produksjon når vi ligger plassert midt i et voksende boligområde. De trafikale utfordringene i sentrum øker også, og vi mener at vi totalt får en mer rasjonell kapasitet og leveringsevne ved å samle all produksjon i Tananger, sier adm. direktør Trond Skjæveland i Sola Betong.

– Vi har et helt moderne høykapasitesanlegg i Tananger som vi ytterligere skal oppgradere, og vil med det oppnå en økning i produksjonskapasiteten samtidig som vi får en mer effektiv drift ved å samle produksjonsavdeling og teknisk avdeling på et sted. Målet vårt er at omstruktureringen skal komme kundene våre til gode ved at vi blir enda dyktigere på kvalitet og leveringspresisjon, legger Skjæveland til.