Jackon-fabrikk i Søgne åpnet

Drøyt tre år etter at Jackons fabrikk i Søgne brant ned ble ny fabrikk innviet torsdag 8. september med produktdemonstrasjoner, verdensrekordforsøk og grillmat.

Fabrikken i Søgne produserer hvite isoporblokker som skjæres til plater i ulike tykkelser. Den har 27 fast ansatte og inntil ti innleide i høysesongen. Produksjonslinjen tar opp cirka en tredjedel av arealet, resten er lager, kontorer og kantine.

Markedsdirektør Bengt Bøyesen i Jackon ønsker ikke å si noe hvor stor produksjonskapasitet den nye fabrikken har, bare at den er stor nok til å dekke behovet for Jackopor i Agder-fylkene og Rogaland.

Fabrikksjef Karl Otto Bjørnestøl forteller at den nye fabrikken er på 2.600 kvadratmeter og ligger på samme sted som den gamle gjorde.

– Den er bygget sammen med bygninger som ikke brant ned, noe som gjør det enklere å utnytte tekniske anlegg. Det er PK Entreprenør som har ført fabrikken opp i titalentreprise. Under gulvet av hardbetong ligger det en vanntank på 440.000 liter som skal betjene sprinkleranlegget.