Birkebeinerløpene legges om

Grunnet store nedbørsmengder er det så bløtt i opprinnelige løpstraséer at løypene i år må endres.

- Birkebeinerløpet, HalvBirken og MotbakkeBirken har det til felles at de alle er terrengløp. Nærmest uansett hvor tørr en sommer er, vil det være partier i løypene som er bløte, sier Rune Bergsodden, daglig leder for birkebeinerløpene til birkebeiner.no.

- Nå er det derimot så bløtt at det i lengre partier av løypene ikke er noe særlig å løpe. Derfor legger vi om traséene, legger Bergsodden til.

Slik er omleggingene;

Endringene blir som følger:

1. Birkebeinerløpet – 21 km
Legges om ved Spiten etter 7,5 kilometer. En strekning på cirka 9 km endres. Blir mye mer grusvei enn opprinnelig trasé - fortsatt står det igjen noen bløte partier – men dette kan vi fint leve med i et terrenløp. På grunn av at disse endringene medfører mindre løping i terrenget og mer på skogsveier vil løypa totalt sett bli lettere enn den opprinnelige traseen. Matstasjoner legges også om, det blir en stasjon færre enn normalt.

2. HalvBirken – 10,5 km
Kun en liten del som legges om etter cirka 3 kilometer.


3. MotbakkeBirken – 20,3 km (testarrangement i 2011)
Legges om etter cirka 3 kilometer. En strekning på cirka 9 km endres. Blir vesentlig mer skogsvei enn opprinnelig trasé, men fortsatt står det igjen noen bløtere partier. Totalt sett blir løypa lettere fysisk enn ellers. Matstasjoner legges også om, det blir en stasjon færre enn det som opprinnelig var planlagt.

4. UltraBirken
Avlyses

5. UngdomsBirken
Går som planlagt.

6. Barnas Birkebeinerløp
Går som planlagt.

Nye løypekart
Over helgen legges det ut nye løypekart.