Ny runde for byggenæringen på BI

Det er nå klart for tredje runde av master of management programmet Strategisk ledelse i byggenæringen på Handelshøyskolen BI.

Etter ett års opphold er fagansvarlig Lena E. Bygballe ved Senter for byggenæringen glad for igjen å kunne tilby faglig påfyll til ledere i byggenæringen.

– Kompetanseutvikling er og blir et viktig konkurransefortrinn for bedrifter, også i byggenæringen. I En kunnskapsbasert BAE-næring- studien, som ble presentert tidligere i år, fant vi at byggenæringen satser mye på kompetanseutvikling, spesielt intern kursing og faglig oppdatering. Etterutdanning på universitets- og høyskolenivå er det imidlertid mindre av, forteller Bygballe.

Med god hjelp fra ivrige bedrifter og sentrale personer i næringen, deriblant referansegruppen for senteret, har BI jobbet hardt for å få opp masterprogrammet i år.

-Det tar tid å bygge opp et program på dette nivået og å gjøre det kjent i næringen. Men vi har stor tro på den nytten næringen har av et slikt program, med fokus på verdiskaping, samspill og læring. Det er derfor viktig å være tålmodig og ikke gi opp, selv om det har vært vanskelig å få nok deltakere, mener hun.

Det er nå 18 påmeldte på årets program. Disse kommer fra ulike bedrifter, inkludert fra offentlige og private byggherreorganisasjoner og fra de store byggentreprenørene, samt flere fra rådgiversiden enn det har vært på de tidligere gjennomføringene.

- Variasjon i gruppen er viktig, siden det å forstå hverandres perspektiver og diskutere på tvers av bedrifts- og faggrenser er en av grunnsteinene i programmet. I tillegg til å bli kjent med hverandre, får deltakerne også møte spennende fagpersoner og gjester fra næringen. Foruten våre egne eksperter, som Torger Reve og Ragnhild Kvålshaugen, vil Professor Roger Flanagan fra Universitetet i Reading undervise på andre samling av programmet om internasjonale trender og internasjonaliseringsprosesser. Flanagan er en av verdens fremste eksperter på internasjonalisering og strategisk ledelse i byggenæringen og har vært mange ganger i Norge og holdt foredrag. Han har også sittet i styret for Skanska AB og skulle derfor være kjent for flere, sier Bygballe.

Første samling av programmet starter om 3 uker og det er fortsatt mulig å melde seg selv eller medarbeidere på programmet. Opptak pågår frem til studiestart 27. september. Kontakt fagansvarlig Lena E. Bygballe på 46 41 04 59 (lena.bygballe@bi.no) for spørsmål om faglig innhold eller programkoordinator Katrine Sveen Fjellestad på 46 41 09 21 (katrine.s.fjellestad@bi.no) for spørsmål av praktisk art.

Programmet er en del av BIs Master of Management portefølje og kan brukes både som generelt faglig påfyll og som ett av tre programmer i oppbyggingen mot en Master of Management grad. For mer informasjon om BIs ledelsesutviklingsprogrammer se: www.bi.no/mm.

 

BI ønsker alle deltakere hjertelig velkommen!