Reinertsen nedbemanner i Trondheim

Vil nedbemanne 40 fagarbeidere i entreprenørvirksomheten i Trondheim fram mot sommeren 2012. Ønsker i større grad å benytte seg av underentreprenører.

- Vi konkurrerer med svenske, danske og tyske selskaper som jobber aktivt mot det norske markedet. Etter å ha analysert vår konkurransekraft har vi kommet fram til at flere tiltak. Blant annet vil vi i større grad sette ut oppdrag til underentreprenører, blant annet på betong og tømmer, sier konsernsjef Erik Reinertsen til Adresseavisen.

Av nærmere 200 fagarbeidere i Trondheim skal 40 nedbemannes innen sommeren 2012. Forslaget skal forelegges styret og etter et eventuelt vedtak vil det bli en dialog med fagforeningene.

Til Adresseavisen sier Reinertsen at selskapets analyser viser en betydelig kostnadsforskjell mellom å bruke underleverandører og egne ansatte fagarbeidere i produksjonen.

- Det er klart kostandsnivået i noen av de utenlandske firmaene er lavere enn i Norge. Lønn er et viktig element, sier han til avisa.

Reinertsen avviser at entreprenørdivisjonen skal bli et rent anbuds- og administrasjonsfirma.

- Nei, tvert imot. Vi vil utvikle vår entreprenørvirksomhet ytterligere. Vi vil fortsatt ha 150 fagarbeidere i Trondheim. Selskapet har et omfattende program for å styrke entreprenørkompetansen innenfor planlegging og produksjon, uttaler han.

Hovedtillitsvalgt for fagarbeiderene i entreprenørvirksomheten til Reinertsen, Runar Alstad er kritisk til ledelsens strategi. Han vil heller foreslå å styrke staben.

- Vi mener det gir best kontroll på egenproduksjonen. Å sette ut produksjon til underentreprenører er komplisert fordi man trenger en enorm administrasjon til å følge opp arbeidet de har gitt anbud på. Reinertsen vil fortsatt ha ansvar for kvaliteten på arbeidet og HMS. Administrasjonen vil vokse mer enn det man kniper inn på lønn, uttaler han til Adresseavisen.