Statsråden startet arbeidet på Oppdølstranda

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har startet arbeidet med det etterlengta rassikringsprosjektet langs riksveg 70 Oppdølsstranda.

Mange engasjert på Oppdølstranda

50-70 personer vil til enhver tid arbeide med tunnelprosjektet gjennom Oppdølsstranda. Det fortalte Knut Gjengedal fra hovedentreprenøren AF-Gruppen Norge AS i et frokostmøte på Sunndalsøra onsdag, skriver Tidens Krav. 

AF-gruppens hovedkontor vil i anleggsperioden være lokalisert ved innslaget på Sunndalsøra, mens det blir utstyrstelt i Sandvika og brakkerigg i Modalene.

Selskapet regner med å benytte seg av lokale underleverandører til såkalte nærtjenester. Det gjelder mindre gravearbeider, verksteder, vask av brakker, kost og forlegning, elektro- og rørarbeider på brakker, låsesmed, klesvask og vask av forlegning.

Når det gjelder transport av masser, var dette med i tilbudsfasen, og på dette feltet er M3 Anlegg underleverandør.

Prosjektansvarlig for AF-Gruppen blir Nils Ola Hoff.

 

Det gjorde hun grundig, både med å avduke et informasjonsskilt langs vegen og å sette i gang gravearbeidet ved forskjæringa på Sunndalssida, skriver vegvesen.no.

- Her er det mye angst og uro som bokstavelig talt skal sprenges bort, sa Magnhild Meltveit Kleppa under markeringa.

Hun fortalte videre at 24. august 2008 vil ingen oss ha om igjen. Den dagen fortalte oss at noe måtte gjøres. I tillegg har det også senere gått flere ras på strekninga, derfor var det en stor glede for meg å kunne ringe ordføreren i Sunndal og si at nå har regjeringen gått for tunnel. Og ikke minst det å markere her i dag at arbeidet er i gang.

- Så gratulerer med dagen alle sammen, en viktig dag mot ei ny framtid.

Tunnelen gjennom Oppdølsstranda blir 7, 5 kilometer lang og skal bygges i profil T9,5. Det blir et tverrsalg i Sandvika på ca 400 meter, som får profil T8,5 profil.

I tillegg til selve tunnelen inngår knappe 2 km ny riksveg (ca 1 400 meter i Modalen og ca 450 meter på Sunndalsøra), samt sideveger og gang- og sykkelveger på begge sider av tunnelen.

Det er entreprenørfirmaet AF Gruppen Norge AS som er hovedentreprenør på tunnelbygginga og de tilstøtende vegene. Elektroarbeidene er ikke med i denne kontrakten, det vil bli lyst ut i en egen elektroentreprise senere.

Tunnelen gjennom Oppdølsstranda skal etter planen være ferdig sommeren 2014.

 

Se flere bilder på vegvesen.no:

http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/rv70oppdolsstranda/Nyhetsarkiv/Samferdselsministeren+satte+i+gang+arbeidet+p%C3%A5+Oppd%C3%B8lsstranda.261684.cms