Transport 2011 starter torsdag

Flere utstillere og flere Norgespremierer – og en verdensnyhet. 8. - 10. september arrangeres Norges største transportmesse på Norges Varemesse.

Årets store begivenhet for transportnæringen, Transport 2011, nærmer seg med stormskritt. Transport 2007 var stor. Transport 2011 blir enda større. Det er gode tider samtidig som utskiftingsbehovet er stort. På Transport 2011 kan næringen få et fullt overblikk over hva som tilbys på det norske marked.

Enda flere ønsker derfor å vise frem hva de har å tilby transportnæringen. 261 utstillere har meldt seg på, og det er flere enn i 2007. Det vil være 23.600 kvadratmeter innendørs utstillingsplass i år, 4300 kvadratmeter mer enn i 2007.

Verdensnyhet fra Volvo
Volvo har valgt Transport 2011 for avduking av en helt ny modell. Ifølge Volvo dreier det seg om en nisjemodell som er spesielt interessant for det norske marked. Volvos stand blir på 2800 kvadratmeter, og Volvos hybrid-drivlinje vil også være et sentralt blikkfang, ved siden av verdensnyheten.

- Vi kan naturlig nok ikke røpe noen detaljer nå, men noterer med stor glede at Volvo Trucks velger Transport 2011 i Norge til en introduksjon av en nisjemodell. Dette fordi Norge er et stort marked for denne type lastebiler. Og det tilhører virkelig sjeldenhetene at det foretas en introduksjon for verdensmarkedet i Norge, men dette understreker som sagt at Norge er et viktig marked for Volvo Trucks for denne type lastebiler, sier adm. direktør Erik Engelien i Volvo Norge.

Flere Norgespremierer
Det er også flere Norgespremierer på vei til Transport 2011. Det er allerede kjent at ny Mercedes-Benz Actros, VDL Citea, Nissan NV 400 og Ford Transit Connect Electric får sine Norgeslanseringer på messen.

Ford Motor Norge melder nå at de endelig har fått klarsignal for den nye generasjonen Ranger. Ranger er Fords pick up-modell.

E 18 Trucksenter får opp en svært spesiell bil fra Nederland, nemlig en Iveco Strator. Iveco Strator er en snutebilversjon av Stralis som bygges opp i Nederland, blant annet med deler fra Iveco i Australia, og E 18 Trucksenter i Porsgrunn er importør. E 18 Trucksenter lanserer også egne dumperpåbygg på Transport 2011 under navnet Rock Runner.