Alltid riktig brukerveiledning i lomma?

Instant Norge AS har nå lansert QR-koder på alle sine produkter for enkel tilgang til brukeveiledninger og annen viktig informasjon for sine kunder.

Alle nye stillas, lifter og materialhåndteringsprodukter vil få en QR kode som vil sende brukeren direkte til en web-side der brukerveiledningen lastes ned.

Du har det siste året helt sikkert sett mange av disse firkantede "strekkodene" på annonser, flyplasser og lignende. Som med det meste her i verden er alt enkelt å bruke om du kan det. Å skanne QR-koder er intet unntak. Ved å laste ned en App til din smarttelefon, vil telefonen bruke kameraet til å hente ut informasjonen som ligger i kodene og gi deg direkte tilgang til informasjon knyttet til koden. Bruken av QR-koder vil gi kundene en ekstra verdi i form av at man enkelt og sikkert har tilgang til brukerveiledningen ute i felten.

- Vi får nesten daglig henvendelser fra kunder som har mistet, glemt eller ikke har tilgang til brukerveildeninger for produkter kjøpt av oss. Ved å innføre QR-koder på alle produkter vil vi sikre at våre kunder har tilgang til korrekt brukeveiledning på en enkel måte. Dette er både tidsbesparende for oss og våre kunder, samt sikrer at brukeren får korrekt dokumentasjon, sier daglig leder Thomas Sjøvold i Instant Norge.

De vil fremdeles levere brukeveiledningene per e-mail og vanlig post, men ser for seg en sterk økning av brukerne vil gå over til å kunne laste ned veiledningene direkte til sine telefoner.