Sweco styrker akustikkompetansen

Sweco kjøper Kilde Akustikk og dobler antallet eksperter innen akustikk.

Dermed tar Sweco en ledende posisjon innenfor akustikk, støy og vibrasjoner. Kilde Akustikk AS ble en del av Swecos rådgivere fra og med 01.09.2011.

- Vi opplever at akustikk er et fagområde som får stadig økt viktighet innen bygg-, samferdsel- og industrisektoren. Kilde Akustikk er et anerkjent selskap med betydelig spissfaglig kompetanse. I tillegg til å forbedre vårt kompetansemiljø vil vi med denne overtakelsen fordoble vår kapasitet. Vi øker nå antallet ansatte innen akustikkfaget fra 10 til 20 forteller administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven.

- Sweco har en offensiv vekststrategi som innebærer både oppkjøp og rekruttering. Å få inn miljøer som Kilde Akustikk er et viktig ledd i en slik satsing, supplerer Hverven.

Utvider tilbudet i vest
Kilde Akustikk blir samlokalisert med vårt kontor i Bergen og fortsetter også sin virksomhet fra Voss. Swecos øvrige rådgivere på akustikk sitter per i dag på Lysaker utenfor Oslo. Leder for Divisjon Vest, Tor Helge Indrebø, ser frem til å få inn ti nye rådgivere innenfor akustikk.

- I Divisjon Vest er vi per i dag 200 rådgivere fordelt på Bygg-Anlegg-Plan, VVS-Energi og Miljø, Elektro-IKT, Brann og Prosjektadministrasjon. Ved å få inn akustikk som kompetanseområde har vi fått nok et lokalt fagfelt som kan integreres i våre flerfaglige leveranser til våre kunder, forteller Indrebø. Med Kilde Akustikk i Sweco får vi både større bredde- og spisskompetanse på flere områder. Dette kombinert med økt markedskompetanse gir grunnlag for å kunne arbeide med flere oppdrag og ikke minst prestisjeoppdrag, påpeker Indrebø.

Fagmiljø med 20 spesialiserte rådgivere
Edvard Falch, daglig leder i Kilde Akustikk, ser frem til å forene krefter med Sweco og jobbe på tvers av fagdisiplinene.

- Integrasjon i Sweco, et av Norges største flerfaglige rådgivningsmiljøer, med store økonomiske og faglige ressurser, byr på spennende muligheter for videreutvikling av gode og helhetlige løsninger innen akustikk, sier Falch.

Falch ser også på muligheten for bredere fagmiljø som en viktig og spennende ressurs.

- Det er også svært inspirerende å forene krefter med Swecos akustikkavdeling i Oslo. Samlet vil nå akustikkmiljøet i Sweco Norge bestå av meget kompetente og erfarne medarbeidere og utgjøre ett av Norges største og mest respekterte fagmiljøer innen akustikk, støy og vibrasjoner.