Åpning av Studentenes hus

8. september åpnes Studentens hus ved Universitetet i Stavanger (UiS). Et etterlengtet ønske fra studentene har gått i oppfyllelse.

Studentenes hus har rom for både fag og fritid, og skal huse blant annet studentorganisasjoner og kafé.

Statsbygg har vært byggherre for prosjektet. Byggestart var 14. februar 2011, og etter seks måneders byggetid kunne studentene flytte inn 15. august.

 – Framdriften i byggefasen har vært en stor utfordring i prosjektet. Samarbeid og kontinuerlig arbeid mot felles mål har vært sentrale nøkkelord og suksessfaktorer, sier prosjektleder i Statsbygg Rainer-Helge Braun.

– Vi har vært opptatt av å inkludere alle interessenter i prosjektet og sørge for en god dialog mellom alle parter. Det ferdige bygget reflekterer den positive og konstruktive dialogen mellom partene i prosjektet, forteller Braun.

Statsbyggs administrerende direktør Øivind Christoffersen overleverer nybygget til universitetet ved rektor Marit Boyesen. Rektor stiller lokalene til disposisjon for studentene ved studentleder Morten Rønne, Studentorganisasjonen ved UiS.

Bakgrunn
I 2007 begynte man å konkretisere planene om å bygge Studentenes hus, som ligger på campus Ullandhaug. Studenthuset skal brukes og “forvaltes” av studentene selv. Det har vært et etterlengtet ønske fra studentene ved UiS å ha et eget tilholdssted. Dette ønsket gjenspeiles i nærmiljøet og regionen ved at Stavanger kommune, Universitetsfondet og Rogaland fylke har bidratt med pengestøtte til prosjektet.

BIM-pilot
Byggeprosjektet ble valgt ut til å være pilotprosjekt for BIM. BIM er en måte å digitalisere informasjon på og hjelper til med å koordinere, gi oversikt, sikre samhandling og fleksibilitet på tvers av fagområdene og å forenkle arbeidsprosessene mellom aktørene. Det er en forholdsvis ny teknologi i byggebransjen og formålet med å bruke BIM i prosjekteringen av Studentenes hus var å samle erfaringer og å sette standard for framtidig prosjekteringsarbeid i byggenæringen. Studentenes hus har dermed bidratt til den pågående utviklingen av BIM-prosjektering. Les mer om BIM på Statsbyggs nettsider.

Studentenes hus er på 639 m2 fordelt over to etasjer. Arkitekt for prosjektet er LINK Arkitektur. Multiconsult er rådgivere og totalentreprenør er Backe Bygg AS. Prosjektkostnad er på 32,6 MNOK. Utomhusanlegg er planlagt ferdigstilt i løpet av september 2011.