Forbereder forslag om terrorkostnader

Kostnadene etter terrorangrepene 22. juli vil fordele seg over lang tid framover. Men regjeringen arbeider også med et eget forslag for Stortinget om penger som allerede er brukt eller brukes på årets budsjett.

Regjeringen vil legge fram et forslag for Stortinget om endringer i budsjettet for 2011. Utgiftene vil ikke bli samlet på én post, men vil fordele seg på ulike områder og departementer. Dette er den samme framgangsmåten som ble benyttet i forbindelse med de uforutsette utgiftene i forbindelse med tsunamien i romjulen 2004, opplyser kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet til NTB.

Noen dato for når et slikt forslag framlegges, kan han ikke gi. Men flere departementer har allerede hatt store ekstrautgifter på grunn av terroren 22. juli. Finansdepartementet arbeider med å få full oversikt over omfanget av disse utgiftene.

I helt spesielle tilfeller har Kongen i statsråd mulighet til å godkjenne overskridelser på budsjettet. Den muligheten benytter regjeringen nå.

Statsbudsjettet for 2012 legges fram 6. oktober og vil inneholde opplysninger om videre kostnader så langt man da kjenner dem.