SAS frakter flere, men fyller opp færre seter

Flyselskapet SAS la onsdag fram trafikktall som viser vekst i antall reisende, men redusert kabinfaktor fra august i fjor til august i år.

SAS fraktet i august 2,2 millioner passasjerer i Skandinavia, en økning på 1,2 prosent fra august i fjor. Samtidig var kabinfaktoren i august ned 1,2 prosentpoeng til 77 prosent, skriver E24.

I Norge var kabinfaktoren 72,5 prosent og SAS fraktet 690.000 passasjerer her til lands. Det er 6 prosent flere enn i august i fjor. I Sverige fraktet SAS 210.000 passasjerer, ned 2,2 prosent. I Danmark reiste 48.000 personer med SAS i august, en nedgang på 13 prosent.

Widerøe, som er en del av SAS-konsernet, fløy 219.000 personer i august. Det er 15,3 prosent flere enn i august i fjor, skriver DN.no.

– Veksten i markedet fortsetter å være god, men den er også uforutsigbar på grunn av økende kapasitet på visse områder, risiko i verdensøkonomien og en fortsatt høy drivstoffpris, skriver SAS i rapporten.

I forrige måned uttalte avtroppende konsernsjef Mats Jansson at det er for billig å fly i Europa, spesielt i Norge. Han mener at konkurransen på det norske markedet skader SAS.

– Det er fortsatt et sterkt prispress, og det er for lavt prisnivå i Europa og Skandinavia. Det er et forhold som må løses, sa han.

– Ikke minst har vi en sterk konkurranse på norske flyginger hvor vi konkurrerer med Norwegian og prispresset er størst, sa han videre.