Kraftig reduksjon i antall husinnbrudd

Antall innbrudd i bolighus falt i første halvår med 25 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

FNOs tall viser at det ble registrert 2.571 villainnbrudd i første halvår i år.

– Dette er svært gledelige tall. Vi har registrert et brudd i trenden de senere årene med økende boliginnbruddsaktivitet. Politiet fortjener ros for resultatene av «Operasjon Grenseløs» der de arbeider på tvers av politidistriktene. Operasjonen har så langt gitt positive resultater, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

Samtidig gikk erstatningsutbetalingene fra forsikringsselskapene ned med 42 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år. Det betyr at den gjennomsnittlige erstatningsutbetalingen for hvert innbrudd er blitt vesentlig redusert. Det er aldri registrert færre villainnbrudd i første halvår enn i 2011, opplyser Osland.

Hvis man regner med alle boliger og hytter i Norge, ble det registrert 14.187 innbrudd i årets første halvår. De samlede erstatningsutbetalingene etter innbrudd i boliger og hytter i første halvår ble 237 millioner kroner, en nedgang på 18 prosent sammenlignet med første halvår i fjor.