Skatepark på Vestbanetomten

Onsdag 7. september er det offisiell åpning av Vika skatepark på Vestbanen i Oslo. Skateparken er laget takket være dugnadsarbeid av skatere.

Parken holder til på deler av Vestbanen hvor Statsbygg planlegger å bygge nytt Nasjonalmuseum. Statsbygg stilte arealet til disposisjon og godkjente at arealet kan brukes som skatepark inntil videre.

Andrea Eljarbø, forvaltningssjef i Statsbygg, mener det er viktig at Statsbygg bidrar og tar samfunnsansvar. Skateforeningen har ordnet materiale selv og betaler kun symbolsk leie til Statsbygg. Skateforeningen har skrevet leiekontrakt med Statsbygg frem til og med 2013, med mulighet for forlengelse.

– Området har vært oppholdssted for uteliggere og plassering av tyvgods tidligere. Det har kostet Statsbygg mye tid og penger å holde dette området ryddig. Ved at skateparken nå er lokalisert i dette området gjør at det blir ryddigere her, på den måten blir det faktisk billigere for Statsbygg også. Og samtidig er området under broen egentlig uleiebart, det er vanskelig for mange å få noe ut av dette arealet, forteller Eljarbø.

“Ekstremt bra”
Selv om skateparken ikke åpner offisielt før onsdag 7. september er det allerede mange skatere som har tatt den i bruk.

– Det er ekstremt bra at skateparken har kommet, håper den kan stå så lenge som mulig, sier Robin (15). Han har fulgt med på byggingen i sommer, og nå som den endelig er ferdig, har han vært der nesten hver dag for å skate. Robin forteller videre at skateparken er spesielt bra når det regner siden den har tak. Parken er nemlig plassert under broen ved Munkedamsveien.

Nytt Nasjonalmuseum i 2017
Det er planlagt å starte byggingen av et nytt Nasjonalmuseum i 2013 på Vestbanetomta. Statsbygg har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å gjennomføre programmering, planprosess, plan- og designkonkurranse og forprosjekt med kvalitetssikringsanalyse, KS2, for nye lokaler til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Det er planlagt at museet skal stå ferdig i 2017.