Evige omkamper i Bjørvika

Utbyggingen i Bjørvika har kommet langt, men problemet er de evige omkampene, sier bystyrekandidat fra Oslo Høyre, Pia Farstad.

Allerede ser vi Operakvarteret ta form og om ikke lenge kan de første Sørengabeboerne flytte inn i sine nye leiligheter med havnepromenaden like nedenfor og en unik nærhet til byen. Men blir det med eller uten Munch-museet som nabo?

En forutsetning for utformingen og utbyggingen av både Operakvarteret og Sørenga har vært den helhetlige planen for bydelen med en god blanding av boliger, parkanlegg, næringsbygg og kulturtilbud. Når realiseringen av Munch-museet når vakler i Bjørvika, er det svært uheldig. Det kan forrykke balansen mellom de ulike tilbudene i bydelen som har vært grunnlaget for utbyggingen Bjørvika som en moderne og spennende ny bydel i Oslo. Denne balansen var det i utgangspunktet bred enighet om mellom partiene, men nå ser det hele mer usikkert ut etter vedtak 5. september i Oslo FrP om å ikke støtte flytting av Munch-museet til Bjørvika, sier Farstad.

-Som kandidat til bystyret for Oslo Høyre engasjerer jeg meg i denne debatten fordi de stadige endringene i utbyggingsplanene i Bjørvika gjør det for uforutsigbart å drive med utvikling av området. I tillegg vil de som har kjøpt leilighet komme til en bydel som blir annerledes enn den de tror de har kjøpt bolig i. Nå blir det uansett flott å bo og jobbe i Bjørvika uavhengig av Munch museet, men særlig ærefullt overfor det politiske miljøet er det ikke med stadige endringer og usikkerhet om hva bydelen skal bli. Dessverre. Oslo by fortjener bedre og mer forutsigbarhet, kommenterer hun.

Jeg håper bystyret i Oslo i det videre arbeidet med Bjørvika ikke bidrar til stadige omkamper og heller bidrar konstruktivt i arbeidet i det videre planarbeidet, sier Farstad.