Stor jobb og kraftig vekst for Ølen Betong

Ølen Betong tegnet nylig en større kontrakt for levering av ferdigbetong til AFs prosjekt med rassikringstunnel på rv 70 Oppdølsstranda på Sunndalsøra.

- Kontrakten har en verdi på ca 60 millioner kroner, og vi er selvsagt glad for å ha vunnet frem i dette prosjektet, sier adm. direktør Arne Haldorsen i Ølen Betong. Totalt skal de levere rundt 42 000 kubikkmeter betong til prosjektet.

Oppstart for Ølen Betongs leveranser vil være oktober 2011, med en varighet på ca to år.

Selskapet kan også glede seg over god utvikling i første halvår.

Ølen Betong-selskapene hadde en samlet omsetning i første halvår på 330 millioner kroner mot 234 millioner i tilsvarende periode i 2010.

Dette er en økning på 41 prosent.

Resultat før skatt for første halvår steg fra 7,5 millioner i 2010 til 16 millioner i år. Haldorsen er meget godt fornøyd med fremgangen.

- Det er en jevn fremgang på alle foretningsområdene. Samtidig er ordrereserven tilfredsstillene, sier Haldorsen.

Han forventer også et godt andre halvår for bedriftene.

Likviditetsreserven var pr 30.6.2011 på 62 millioner kroner mot 46 den på samme tid i fjor.

- Vi har hatt et stramt fokus på stram likviditetsstyring og kapitalforvaltning i denne perioden, legger Haldorsen til.

Bokført egenkapital til sammen i selskapene var pr 30.6.2011 261 mot MNOK 243 ved siste årsskifte.

- For å opprettholde et høyt aktivitetsnivå i fremtiden er selskapene inne i en periode med investeringer for å fornye driftsmidler og også en del nyinvesteringer. Blant annet holder vi på med oppbygging av en ny betongstasjon på Gismarvik industriområde, større vedlikehold på hovedfabrikken og forbedringer av anlegget på Stord og i Bergen. Vi vil fortsette arbeidet med nødvendige omstillinger i selskapene, kostnadsforbedringer samt nyinvesteringer for å sikre fortsatt vekst og tilfredsstillende resultater i fremtiden, avslutter Haldorsen.