Goa Vest

Goa Vest

Sted: Randaberg

Prosjekttype: Nybygg

Kontraktssum eks mva:
82 millioner kroner

Bruttoareal: 4.838 kvm

Byggherre: Real Prosjektutvikling

Totalentreprenør: Kruse Smith

Arkitekt: Arkipartner

Rådgivere: RIB/RIBrann:
Dimensjon Rådgiving - RIAku: Sinus

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling og grunnarbeider: Rygg Maskin - Betongelementer: Bjørn Hansen - Stålkonstruksjoner: Varhaug Bygg & Montasje - Taktekking: Sandnes Tak - Glass- og alu-arbeider: Rubicon - Blikkenslager: Jonsen & Sønner - Rekkverk: Trappeteknikk - Tømrer: Byggelaget Time - Vinduer: NorDan - Dører: Nordic Dørfabrikk - Parkett: Aslag Tveita - Mur og flis: Ørn & Roth og S. Sirevåg - Kjøkken, bad og garderobe: Norema - Rørlegger: Hellevik VVS - Elektro: HS Vagle Elektro - Ventilasjon: GK Norge

Kruse Smith Entreprenør AS har ført opp fire lavblokker med store leke- og aktivitetsområder på Goa i Randaberg.

Blokkene ligger i et rolig og landlig område og samtidig nær E39 og med kort kjøretid til Stavanger sentrum.

To byggetrinn
Tiltakshaver er Real Prosjektutvikling AS. Byggene er tegnet av Arkipartner AS. De er ført opp i totalentreprise i to bygge-
trinn. Kruse Smiths samlede kontrakts-
sum er 2,1 millioner eks mva. Byggetrinn 1 hadde byggestart i oktober 2009 og stod ferdig i desember 2010. Byggetrinn 2 ble påbegynt i desember 2009 og ble fullført i mai i år.

De fire blokkene har et samlet areal på 4.838 kvm. De 71 leilighetene varierer i størrelse fra 47 til 89 kvm. Standarden er høy. Det var mulig for kjøperne å gjøre tilvalg i innredning.

Alle leilighetene har kabel-TV, gode solforhold og egne terrasser eller balkonger. Utenfor blokkene er det tre leke-/aktivitetsområder. Det er kort vei til badeplasser ved sjøen.

Klimavegger
Tomten er slakt skrånende mot nord og har fjellgrunn. Det er sprengt ut cirka 2.500 kubikkmeter masser fra tomten. Det er en gjennomgående parkerings-
kjeller under alle byggene.

Alle blokkene er rektangulære. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong og stålsøyler. Takene er flate og består av korrugerte stålplater med tekking og isolasjon. Det er innvendig nedløp for overvann. Fasadene har klimavegger med teglforblending eller platekledning, noe som gir enkelt vedlikehold og lang levetid.

Det er royalimpregnert trekledning ved inngangspartier på den buede veggen ved hovedinngang. Inne i leilighetene er det eikeparkett på gulv, flislagte bad og gipsvegger. Det ble praktisert rent bygg under oppføringen.

Leilighetene har oppvarming med elektrisitet. Vinduene har U-verdi på 1,0. Trykktesting viste luftveksling på 0,68 per time. Det er 2,5 ganger bedre enn kravet i forskriften til Plan- og bygningsloven.

Trapperommene er trykksatte og skal brukes som rømningsvei ved brann.

Prosjektleder Ivan Sigvaldsen i Kruse Smith Entreprenør forteller at byggingen har gått meget bra.

– De to utfordringene vi har hatt er to strenge vintre og liten riggplass og plass for leveranser mens vi støpte parkeringskjelleren. Vi hadde 30 håndverkere på byggeplassen da aktiviteten var på topp. Byggingen skjedde uten fraværskader. Dette var mitt første lean-building prosjekt og dermed lærerikt. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kjøperne, sier han.

Gode solforhold
Sivilarkitekt Ivar Egge i Arkipartner forteller at det var en målsetting å unngå svalgangsløsninger.

– Vi ønsket å få til blokker med felles heis, altså punktblokker der leilighetene er organisert rundt heisen. Utfordringen ble da å få gode solforhold.

Tomta var akkurat stor nok til å få dette til i forhold til fastsatt utnyttelsesgrad og ønsket utbyggingsprogram. På grunn av høydeforskjellen på tomten var det også en utfordring å bygge et parkeringsanlegg under terreng som var sammenhengende mellom blokkene. Dette er løst ved å ha ulike nivå i parkeringshallen som fulgte bebyggelsens plassering.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter