Inngår avtaler om rehabilitering av miljøbygg

AF Gruppen skal utføre totalrehabiliteringen av Skattedirektoratets kontorer på Helsfyr i Oslo på oppdrag av Entra Eiendom. YIT leverer tekniske bygginstallasjoner. De nyrehabiliterte byggene blir effektive og miljøriktige, og får en helt ny fasade.

Kontrakter om rehabilitering av kontorene ble inngått 5. september. AF Gruppen skal bygge om Skattedirektoratets kontorer, det vil si riving, rehabilitering, endring av fasaden og takarbeider i totalentreprise. Byggeperioden er fra august 2011 til september 2012 og kontrakten har en verdi på 151 millioner kroner (eks. mva). YIT skal levere VVS-tekniske og elektrotekniske anlegg, og denne avtalen har en verdi på ca 91 millioner kroner (eks. mva). Entreprise for byggtekniske innredninger vil bli utlyst senere.

De rehabiliterte lokalene på Helsfyr vil bli svært energieffektive, og tilfredsstiller passivhuskravene, det vil si et bygg med gode tekniske systemer som er meget godt isolert. Oppvarmingen i det rehabiliterte bygget kommer fra fjernvarme og overskuddsvarme fra datahallen, det blir installert nye lavenergivinduer og fasaden kles i resirkulert aluminium. Det bygges nye etasjer som binder de fem blokkene sammen og danner nye åpne kontorarealer med stor høyde. De nyrehabiliterte lokalene får en effektiv arealutnyttelse.

Hele prosjektet skal stå ferdig i 2013. Høyeste blokk er på 11 etasjer og samlet areal er på over 36 000 kvadratmeter. Skattedirektoratet er største leietager. Byggene er opprinnelig fra 1982.