Tre entreprenører vil bygge Lakseveg-tunneler

Tre entreprenører er med i kampen om å bygge tre nye tunneler på fylkesveg 714, også kjent som Laksevegen i Sør-Trøndelag. Prisene varierer svært lite, fra 370,6 millioner til 379,9 millioner kroner.

– Vi er mellomfornøyd med konkurransen på denne entreprisen, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen til vegvesen.no.

De tre tunnelene ligger på strekningen mellom Mjønes og Valslag, og har følgende lengder:

•Brattstiåstunnelen, ca. 215 m lang

•Fenestunnelen, ca. 1070 m lang

•Valslagtunnelen, ca. 2585 m lang

Valslagstunnelen finansieres med statlige rassikringsmidler, mens Sør-Trøndelag fylkeskommune forskutterer midler til Brattstiåstunnelen og Fenestunnelen.

Erstatter rasfarlig og smal veg

Dagens fv. 714 fra Mjønes til Valslag har lav standard og det mangler tilstrekkelig breddeutvidelse i de fleste kurvene. Enkelte partier er smale og svingete, og noen partier har problematiske stigningsforhold.

I tillegg har enkelte partier dårlig bæreevne, noe som har medført svikt i grunnen og hyppige telehiv. Langs Bustlibergan er det rasfarlig og bratt langs sjøsiden.

Til sammen gir dette en hovedveg med dårlig framkommelighet, spesielt vinterstid.

Entreprisen med de tre tunnelene er det andre prosjektet på Ny fylkesveg 714.

Følgende entreprenører har levert inn tilbud:

Betonmast 375.076.015 kroner, Kruse Smith Entreprenør AS 370.608.830 kroner, Skanska Norge AS 379.896.650 kroner

– Nå skal vi først kontrollregne prisene og gjennomføre firmaevaluering. På den bakgrunn skal vi innstille entreprenør. Denne prosessen håper vi å bli ferdig med i løpet av september. Entreprenøren som får oppdraget kan dermed starte opp arbeidet i oktober, sier Soknes.