Brann på bensinstasjon i Sogn og Fjordane

Brannmannskapene kjempet mot åpne flammer og mye røyk da det brøt ut brann i en leilighet over en bensinstasjon på Sande i Gaular kommune i Sogn og Fjordane mandag formiddag.

Brannmann skadd under brannslokking på bensinstasjon

En brannmann ble lettere skadd under slokking av brannen i en leilighet over en bensinstasjon på Sande i Gaular kommune i Sogn og Fjordane mandag formiddag.

– En brannmann ble skadd da en flaske med oksygen eksploderte. Han har blitt kjørt til Førde sentralsykehus, opplyser operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Mannen har fått skader i en fot. Brannmannskapene kjempet mot åpne flammer og mye røyk etter å ha fått melding om brannen like etter klokken 11 mandag.

– Brannvesenet har kontroll over brannen og har siden 13.30-tiden jobbet med etterslokking. Bygningen er totalskadd, sier operasjonslederen til NTB mandag ettermiddag.

Brannen førte at folk i bygninger i nærheten ble evakuert grunnet stor røykutvikling. Det skal ifølge politiet ikke ha vært fare for at brannen skulle spre seg til andre bygg.

Brannen startet i 2. etasje i bygningen der brannstasjonen er. Det er to leiligheter i denne etasjen, men det var ikke mennesker til stede da brannen brøt ut. I første etasje holder selve bensinstasjonen til, sammen med et verksted.

E39 forbi Sande ble stengt etter brannen, men åpnet igjen mandag ettermiddag.

Politiet ble varslet om brannen klokken 11.03. En time senere var brannen fortsatt ikke slukket.

– Brannvesenet arbeider med slukking. Det er mye røyk på stedet og bedriftene som ligger i nærheten er evakuerte. Det skal ikke være fare for at brannen skal spre seg til andre bygg, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt.

Brannen startet i 2. etasje på bygningen. Det er to leiligheter i denne etasjen, men det var ikke mennesker til stede da brannen brøt ut.

I første etasje holder selve bensinstasjonen til, sammen med et verksted. Alarmsentralens leder i Sogn og Fjordane, Terje Brandsøy, opplyser til Bergens Tidendes nettutgave at det meste som kan være eksplosjonsfarlig er blitt hentet ut fra bygningen. Tankanlegget ligger nedgravet under bakken og ble stengt av.