Eiendomsfolket flokket seg i Larvik

Arrangøren Estate Media kunne registrere flere påmeldt til årets Bygg- og eiendomsutviklingsdager enn til konferansedebuten i fjor.

– Dette tar vi som et tegn på at samlingen er viktig for bransjen, kommenterte Kristian Lerø fra Estate Media som var møteleder under årets konferanse som nylig ble arrangert på Farris Bad i Larvik.

Blant deltakerne var det mange fra byggenæringen som fikk oppleve en møteplass hvor det i år blant annet var rettet søkelys mot energieffektivisering og konsekvenser av nye byggeforskrifter.

Statsbygg-sjef Øivind Christoffersen signaliserte at den statlige utbyggeren har som ambisjon å være ledende på å planlegge, bygge og forvalte miljøriktige bygg og uteområder. Han laserte også langsiktige og kortsiktige mål som byggenæringen må forholde seg til.

På kort sikt frem mot 2014 skal Statsbygg oppfylle krave om prosjektering på passivhusnivå og på lavenerginivå (energikarakter B) ved totalrehabilitering. Og retningen er klar. Innen 2030 skal alle nybygg være nullutslippsbygg.

Christoffersen hadde også en klar melding til utførende og særlig de prosjekterende i byggenæringen. – Der har et stort ansvar for å finne og levere miljøriktige løsninger og produkter slik at våre miljømål nås. Mål er mål og ikke vage ambisjoner. Her har vi så langt opplevde så ymse, slo han fast.

Du kan lese mer om Statsbygg-sjefens innlegg i Byggeindustrien nr. 11 som kommer ut 8. september.

Av andre foredrag kan nevnes adm. direktør Siri Legernes i Link Arkitektur som tok for seg fremtidsrettet byutvikling. AF-sjef Pål Egil Rønn orienterte om selskapets vellykkede prosjektstyring, mens daglig leder Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom fortalte siste nytt om grønne leiekontrakter sammen med partner Ottar F. Egset fra Advokatfirmaet Føyen.

Innen eiendomsutvikling orienterte Thomas Holth fra Steen & Strøm AS om utbyggingen av den nye bydelen Økern som skal inneholde handel, boliger, kultur, badeland, hotell, kontor og offentlig transport.