Sterk vekst for tegneverktøy i byggebransjen

Graphisoft Norge opplever stor tilgang på nye kunder i flere segmenter av byggebransjen. Det er særlig arkitektkontorer, interiørdesignere og entreprenører som velger ArchiCAD som sitt nye BIM-verktøy.

Etterspørselen kommer fra firmaer i alle størrelser, skriver selskapet i en pressemedling.

Mange av de nye kundene er mellomstore virksomheter på det sentrale Østlandet. Selskapet opplever at større entreprenører nå tar i bruk  programvaren for å effektivisere og kvalitetssikre prosjekteringen samt å kommunisere og koordinere prosjektet gjennom hele byggefasen.

Innsparingspotensialet er enormt. Ved å luke ut feil i den digitale modellen og gjøre forbedringer allerede i prosjekteringsfasen, kan unødvendige tilleggskostnader unngås senere i prosjektet. En kontinuerlig simulering av bygningens beregnede energiforbruk allerede i tidligfase forenkler også veien fram til et akseptabelt energimerke.

- I første halvår 2011 vokste omsetningen i Graphisoft med 33 prosent. Dersom denne veksten fortsetter, vil vi i 2011 få 100 nye kontorer på kundelisten vår. Dette er en tillit vi setter stor pris på og en bekreftelse på at vår langsiktige satsing på BIM (Building Information Modelling) har blitt godt mottatt i markedet, sier administrerende direktør Halvor Sandbu i Graphisoft Norge.