Starter bygging av kontorer på Brattørkaia

Brattørkaia AS med majoritetseier Entra Eiendom AS starter nå byggingen av nytt miljøriktig kontorbygg på Brattørkaia i Trondheim. Direktoratet for Naturforvaltning er største leietaker og Reinertsen AS skal gjennomføre byggingen.

- Direktoratet for Naturforvaltning har et sterkt miljøengasjement i sin organisasjon, og miljøambisjonen i prosjektet gjenspeiler dette. Energibruk og miljø har vært et gjennomgangstema i hele utviklingsfasen av prosjektet, og leietaker og utbygger har samarbeidet om å finne løsningene som gir stor miljøgevinst. Vi synes det har vært en spennende prosess å utforme bygget til direktoratets behov, sier administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom AS.

Kontorbygget blir oppført som et passivhus med energimerke A, det vil si et bygg med gode tekniske systemer som er meget godt isolert, slik at varme fra mennesker, elektriske apparater og belysning står for mye av oppvarmingen. I tillegg blir bygget sertifisert etter miljøklassifiseringssystemet BREEAM, som er et verktøy som vurderer og klassifiserer byggets totale miljøpåvirkning. Avtalen med direktoratet er utformet slik at hvis bygget blir mer energieffektivt enn opprinnelig planlagt, får utbyggeren en kompensasjon for dette i form av økt husleie.

- Vi synes det er spennende og utfordrende å bygge et så stort energieffektivt kontorbygg. Vi gleder oss også til å bidra til videre utvikling på Brattøra hvor vi selv har kontorer, sier direktør Trond Soligard i Reinertsen AS.

Bygget på Brattørkaia 15 er i seks etasjer med parkeringskjeller og blir på ca. 14 000 kvadratmeter. Arbeidene starter umiddelbart og bygget skal ferdigstilles 1. januar 2013. Reinertsen AS skal stå for byggingen og kontraktssummen er på ca. 199 millioner kroner (eks. mva). Prosjektet gjennomføres i totalentreprise.

Entra Eiendom er majoritetseier i Brattørkaia AS. De andre eierne er Utstillingsplassen Eiendom og Koteng Holding. Selskapet har utviklet rundt 30 000 kvadratmeter på Brattørkaia, inkludert det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, Rockheim, og vil forvalte en portefølje av næringseiendom på ca. 70 000 kvadratmeter når Brattørkaia er ferdig utbygd. Et av prosjektene er Powerhouse, det første energipositive kontorbygget i Norge.