MajaTeknobygg vil kjøpe Grunnarbeid

MajaTeknobygg AS er i dialog med Grunnarbeid Holding AS om kjøp av aksjer i entreprenørselskapet Grunnarbeid AS og i maskinselskapet Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS.

Partene er blitt enige om at det er korrekt og ryddig å informere både internt og eksternt om at det foregår forhandlinger om ovennevnte. Begge konsern vil i stor utstrekning operere i de samme markedene og for å opptre ryddig i fht. ansatte, byggherrer og leverandører har partene blitt enige om å informere om de forhandlinger som pågår. Dette også med bakgrunn i at det verserer rykter om det samme.

MajaTeknobygg AS og Grunnarbeid Holding AS har inngått intensjonsavtale om at MajaTeknobygg AS kjøper aksjer i Grunnarbeid AS og i Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS. MajaTeknobygg AS har tidligere besluttet å etablere seg i anleggsmarkedet og intensjonsavtalen går ut på at MajaTeknobygg AS i første omgang får 50% eierskap i selskapene Grunnarbeid AS og i Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS.

Grunnarbeid AS er en stor trøndersk entreprenør både innenfor bygg og innenfor anleggssektoren. Selskapet har en forventet omsetning i 2011 på ca NOK 600 mill og selskapet har ca 320 ansatte. Historisk har Grunnarbeid AS kun vært en anleggsentreprenør, men har i løpet av de siste årene også blitt stor på bygg. I 2011 vil forholdet være 50/50 mellom bygg og anlegg.

MajaTeknobygg AS er eierselskapet i et eiendoms- og entreprenørkonsern bestående av konsernene Teknobygg, Maja Eiendom, 50% i GrandeTeknobygg AS og 49% i Kjeldstad Holding AS. Konsernet vil i 2011 omsette for ca NOK 900 mill. I tillegg omsetter Kjeldstadkonsernet for ca NOK 750 mill. Konsernet har ca 330 ansatte og Kjeldstadkonsernet har ca 350 ansatte.

- Begge selskapene har et sterkt ønske om at forhandlingene fører frem til en løsning. Med Grunnarbeid AS på laget styrker MajaTeknobygg AS sin posisjon som en sterk trøndersk aktør innenfor næringer og i markedsområder som vil være i vekst i årene fremover, sier Svein O. Berg, konsernsjef i MajaTeknobygg AS.

- MajaTeknobygg AS får tilgang til verdifull kompetanse, kapasitet og nettverk innenfor anleggssektoren og som vil sette oss i stand til raskt å komme inn i markedet, fortsetter Berg. Begge aktørene operer som entreprenører innenfor bygg og her vil det være synergier å hente både på kompetanse-, kapasitets- og på markedssiden.

- For oss i Grunnarbeid AS er MajaTeknobygg AS en ønsket partner, sier John P. Alstad, adm. direktør i Grunnarbeid AS. MajaTeknobygg AS synes å ha sterke sider der vi har våre svake, mens vi har et meget godt fotfeste i anleggsmarkedet og som MajaTeknobygg AS raskt kan høste av, fortsetter Alstad.

Målsettingen er å komme i mål med en avtale innen 1.11.2011.

Partene er videre enige om at selskapene opererer på selvstendig basis med full fokus på drift hver for seg frem til en eventuell kjøpsavtale inngås.

En eventuell avtale skal også godkjennes av konkurransetilsynet før den kan iverksettes.