Flere arbeidsledige i august

Arbeidsledigheten økte svakt i august måned. Totalt er 71.300 personer registrert som helt ledige hos Nav. Arbeidsledigheten utgjør dermed 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

De siste månedene har etterspørselen etter arbeidskraft gått ned, og flere nye arbeidssøkere har meldt seg ledige. Samtidig har antall personer på arbeidsmarkedstiltak økt kraftig.

Justert for normale sesongvariasjoner ble det i august i år 300 flere arbeidsledige. Tar man med dem som deltar på arbeidsmarkedstiltak, er det totalt 1.300 flere som enten er helt ledige eller på tiltak, melder Nav.

– Ledigheten i bygg- og anlegg går fortsatt ned, mens situasjonen er svakere i sektorer som særlig sysselsetter kvinner. Det har bidratt til at ledigheten har økt blant kvinner og gått ned blant menn, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) i en kommentar.

Lavest ledighet finner man hos ingeniører og datapersonell, mens ledigheten har gått mest ned blant bygge- og anleggsarbeidere, og opp i offentlig sektor og blant barne- og ungdomsarbeidere. Særlig innen offentlig sektor, kontorarbeid og butikk- og salgsarbeid blir det meldt om færre ledige stillinger.

Oslo var fylket der nedgangen i ledigheten var størst. Deretter følger Sogn og Fjordane og Sør-Trøndelag. Flest arbeidsledige er det i Telemark og Finnmark, og færrest i Sogn og Fjordane og Rogaland.

Ledigheten er fortsatt lavere enn den var for ett år siden. I august i fjor var det 4.800 flere arbeidsledige enn det er nå.