Oftere og lavere strømregninger

Etter de to siste vintrene med høye strømpriser, der mange slet med høye strømregninger, har både myndigheter og mange kunder ønsket hyppigere og lavere strømregninger.

Hafslund Nett innfører derfor nå månedsregninger for husholdningskunder med et årsforbruk på over 8000 kilowattimer.

Hvordan strømprisene vil utvikle seg framover er vanskelig å spå, men normalt øker både strømforbruket og prisene i vintermånedene. Hafslund Nett har testet responsen på overgang til månedsregning hos en gruppe kunder, og hele 97,5 prosent ønsker månedsregning framfor å få en større regning annenhver måned.

– Med månedsregninger får man oftere og lavere regninger, og bedre oversikt over forbruket sitt. Da har man også bedre forutsetning for å effektivisere forbruket og dermed mulighet til få en lavere strømkostnad totalt sett, sier Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund.

– På bakgrunn av den svært gode mottakelsen fra testgruppen tar Hafslund Nett nå skrittet videre og innfører månedsregning for de fleste nettkundene. Innføringen av månedlige regninger er dermed i tråd med ønske fra både kunder og myndigheter.

Tar ikke fakturagebyr

– Mange ønsker ulike elektroniske betalingsløsninger, mens noen rett og slett ikke har mulighet til annet enn papirfaktura. Derfor mener vi at kundene ikke skal straffes økonomisk for det. Men det er klart at det er en fordel både for miljøet, oss og kunden med eFaktura eller AvtaleGiro – det sparer både papir, penger og energi, poengterer Finneng.

Med et flerspråklig kundesenter hvor man kan få hjelp på over 15 ulike språk, prøver Hafslund å være tilgjengelig for så mange som mulig. – I tillegg kan våre kunder også finne mye informasjon om kundeforholdet sitt på kundeportalen ”Min side” som er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Der finner man også svar på de fleste spørsmålene og kan se hvor stor regningen blir etter at man har meldt inn målerstanden.

Finneng oppfordrer kundene til å lese av måleren en gang i måneden slik at regningen er basert på det faktiske strømforbruket. – Dersom vi ikke får inn målerstanden, vil Hafslund Nett beregne forbruket.