Full implementering hos Grunnarbeid

TraceTracker, som satser stort innen utstyrssporing, har inngått avtale med Grunnarbeid AS for leveranse av sporingsløsningen TraceTracker Asset.

Omfanget dekker sporing av alt relevant utstyr, alle prosjekter, alle containere, biler og hengere som frakter utstyr.

TraceTracker Asset er et web-basert system som skal sikre god utnyttelse av alle typer verktøy, utstyr og kjøretøy. Det sporer utstyrsbevegelser helautomatisk i nær sanntid med innovativ kombinasjon av RFID, GPS og mobil teknologi. Et brukergrensesnitt med kart og rapporter viser hvilket utstyr som er ledig eller trenger reparasjon samt hvor hver enkelt utstyrsenhet er og har vært.

En løsning for et begrenset antall utstyrenheter ble satt opp for Grunnarbeid i mars i år med hensikt å sikre at “rett utstyr er på rett plass til rett tid.” Resultatene fra den første fasen ble så tilfredsstillende at Grunnarbeid har bestemt seg å gjøre full utrulling i organisasjonen.

– Grunnarbeid erfarte at TraceTracker Asset er pålitelig, funksjonaliteten gjør den til et praktisk verktøy i hverdagen og brukere finner ledig utstyr raskere enn før. Det var også enkelt å integrere data fra forskjellige kilder og RFID lesere, heter det i en melding fra TraceTracker.

– TraceTracker Asset har møtt og overgått alle forventingene våre, sier John Peter Alstad, daglig leder hos Grunnarbeid.

– Vi ser frem til full utrulling i organisasjonen i høst og nærmere samarbeid med utleieselskapene. Satsingen vil gjøre oss til en leder når det gjelder effektivisering av utstyrslogistikk.

– Avtalen med Grunnarbeid om full utrulling er viktig; ikke bare for oss og Grunnarbeid, men også for norsk byggenæring. Grunnarbeid viser vei på på lønnsomhetsforbedringer og åpner mulighetene for mange andre til å følge etter, sier Geir Myrold, leder for Nordisk region hos TraceTracker.

TraceTracker Asset benytter datafangstløsningen Online Container fra HRAFN og datainnsamlingstjenensten Shepherd fra Telenor Objects.