Nytt informatikkbygg

Fredag er det offisiell åpning av det nye informatikkbygget, Ole-Johan Dahls hus, ved Universitetet i Oslo (UiO).

Statsbyggs administrerende direktør Øivind Christoffersen overrekker nybygget til kunnskapsminister Tora Aasland på dagen for 200-årsjubileet til Universitetet.

Med Ole-Johan Dahls hus (IFI2) er både forskingsmiljø og studenter innenfor informatikkfagene ved Universitetet i Oslo samlokalisert. Lund Hagem Arkitekter AS har tegnet bygget på oppdrag av Statsbygg etter å ha vunnet prosjektkonkurransen i 2003.

Nybygget har praktiske og moderne planløsninger som gjør det mulig å etablere gode arbeidsforhold, og et godt arbeidsmiljø for ansatte og studenter. De tre nederste planene er fellesarealer med blant annet to auditorier, klasserom og seminarrom som er halvåpne. Kantine, vestibyle og bibliotek strekker seg over to plan og er transparente områder. Plan fire til ti består hovedsakelig av kontorer, laboratorier og seminarrom.

Bygget ligger i samme rutemønster som universitetets øvrige bygninger, og materialer og farger er i stor grad tatt igjen fra Blindern. Rød tegl er brukt både inne og ute, og innvendig er det brukt mye heltre eik. Fordi bygget er 21 meter bredt har arkitektene laget innhugg i fasaden for å få inn ekstra lys. Totalt er byggarealet på 28 250 kvadratmeter inkludert parkeringskjeller for 120 biler.

Utomhusanlegget er parkmessig opparbeidet, og deler av Gaustadbekken skal på sikt bli permanent vannvei gjennom det flotte damanlegget som er anlagt langs østsiden av bygningen.

Prisen på IFI2 er tilnærmet 1300 millioner kroner uten møbler og innredning.

Det blir anledning for alle å få guidede turer av IFI2 søndag 11. september kl. 12-15 i forbindelse med arrangementet Oslo Åpne Hus 2011, som pågår helgen 10.-11. september og åpner totalt 100 bygninger, boliger og parker for publikum. Arrangementet er gratis. Les mer om Oslo Åpne Hus 2011 her.

Les mer om bygget her.