Anleggsgartner med anlegg for vekst

Landskapsentreprenørfirmaet Eiker Grøntmiljø AS, et datterselskap i Isachsen Gruppen, har mer enn doblet omsetningen på to år – fra 32 millioner i 2008, til 73 millioner i 2010.

Firmaets arbeidsstyrke, som totalt teller 85 personer hvorav 50 er fast ansatte, fordeler seg på hele 10 forskjellige nasjonaliteter. Daglig leder Lene T. Pedersen, som selv er dansk, ser klare sammenhenger mellom selskapets multinasjonale ansatteprofil og de siste års omsetningsvekst.

- Den enkelte ansatte betrakter seg selv nærmest som ambassadør for eget land; når arbeidsutførelse og faglig stolthet knyttes direkte mot nasjonal identitet, tilfører det arbeidsmiljøet en sunn konkurranseånd – som igjen gir seg utslag i produktivitet og lønnsomhet, forklarer Pedersen, og nevner samtidig at gode HMS-rutiner er helt avgjørende når man skal bygge trygghet i et arbeidsmiljø så flerkulturelt som det i Eiker Grøntmiljø.

På Øvre Sund bru i Drammen, i en entreprise med en totalkostnadsramme på 535 mill. kr hvorav Eiker Grøntmiljøs kontrakt med Statens Vegvesen utgjør 20 millioner, legger polske Slawomir Wypasek sin sjel i det møysommelige arbeidet med å kle broen med granitt.

- Det er på syvende året jeg arbeider i Eiker Grønt og jeg stortrives, erklærer Slawomir, og trekker spesielt frem firmaets rulleringspraksis som årsak til den høye trivselsfaktoren.

– Det er givende å gå på jobb fordi vi hele tiden skiftes om oppgavene og ikke utfører det samme hele tiden, forteller Slawomir Wypasek.

Selv om Eiker Grønts naturlige tyngdepunkt ligger i Drammens-regionen, hvor firmaet i tillegg til Øvre Sund bru blant annet også er involvert i byggingen av Strømsø Torg og Drammen videregående skole, opplever Lene T. Pedersen også en økende etterspørsel i hovedstadsregionen.

- Det å være del av en større gruppe gir trygghet både for oppdragsgiver og for oss selv, sier daglig leder Lene T. Pedersen, og avslutter med en oppfordring, eller snarere utfordring, til norsk ungdom:

- Stikk fingeren i jorda når du skal velge jobb - ta fagbrev som anleggsgartner!