AF gjenvinner lastebøye på Statfjord C

AF Gruppen har inngått avtale med DeepOcean om ilandsetting og gjenvinning av lastebøye på Statfjord C for Statoil.

For AF omfatter avtalen planlegging, prosjektering, klargjøring offshore, ilandsetting og gjenvinning på land. DeepOcean har totalansvar for kontrakten inkludert gjennomføring av subseaarbeid og tauing fra Statfjord til Miljøbase Vats ved Haugesund. Lastebøyen på Statfjord C ble installert i 1984, er 181 m høy og veier 8000 tonn inkludert ballast. Miljøbase Vats vil bli benyttet som mottaksanlegg for arbeidene. Anlegget er Europas mest moderne mottaksanlegg for håndtering og gjenvinning av utrangerte petroleumsinstallasjoner.

Verdi på AFs andel av avtalen er omtrent 49 MNOK. Arbeidene med planlegging og prosjektering starter umiddelbart. Ilandsetting og gjenvinningsarbeidet vil bli utført sommeren/høsten 2012.

- Sammen med DeepOcean ser vi frem til å starte arbeidet med å gjenvinne en ny lastebøye. Gjennom flere oppdrag har AF Gruppen bygget opp kompetanse og kapasitet til å håndtere miljøriktig fjerning og gjenvinning av petroleumsinstallasjoner. Kontrakten er med å underbygge vår sterke posisjon i et marked som fremover blir stort og spennende, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.