Positivt første halvår for Peab-konsernet

Peab økte sin operative nettomsetning for hele konsernet med 16 prosent i første halvår 2011 sammenliknet med tilsvarende periode i 2010.

Operativ nettoomsetning for konsernet første halvår 2011 ble 19 890 Mkr (17 203). Operativt driftsresultat ble 520 Mkr (591).

Ordreinngangen i første kvartal økte med 11 prosent till 21 333 Mkr (19 161). Ordrereserven for Bygg og Anlegg økte med 9 prosent til 31 515 Mkr (29 039). Resultat per aksje før utvanning ble 1,06 kr (1,36).

 Investerer for fremtiden

 - I løpet av første halvår har vi sett en høy produksjonstakt og stor tilførsel av nye prosjekter. Vi er inne i en fase hvor vi vokser kraftig både organisk og gjennom oppkjøp. Tilveksten skjer ut fra vår visjon om å bli et nordisk selskap. Vår oppfatning er at forutsetningene på det nordiske byggmarkedet fortsatt er gode. Uroen i vår omverden innebærer dog at vi holder en høy beredskap i forhold til endrede forutsetninger, sier Peabs VD og konsernsjef Jan Johansson.

Vil bli landsdekkende i Norge

- Peab er inne i en ekspansjonsfase i Norge. Det siste halvåret har vi kjøpt opp virksomhet på Nordvestlandet, og vi etablerer oss nå i Trøndelag og Østfold. Vår ambisjon er å bli landsdekkende også i Norge. Vi har tro på markedet, og tilgangen på nye prosjekter er tilfredsstillende. Det blir nå en viktig oppgave å etablere en felles Peab-plattform i hele Norge og oppnå stabil lønnsomhet i alle ledd, sier administrerende direktør i Peab Norge Petter Moe.