Ny Byggmakker på Gran

Byggmakker Hønefoss (Proffsenteret AS) og Byggmakker Skattum (Skattum Handel AS) går sammen om etablering av en ny Byggmakkerforretning på Gran.

Det nye selskapet vil ha tilhold i et topp moderne byggevarehus midt i Gran sentrum. Anlegget er ferdig prosjektert og er i disse dager ute på anbud. Det nye anlegget skal etter planen være i full drift i løpet av 2012.

Som ledd i den nye satsingen kjøper Skattum Handel AS 34% av aksjene i Proffsenteret AS. Samtidig etableres et nytt selskap på Gran hvor dagens eiere av Proffsenteret AS skal eie 66% av aksjene, og Skattum Handel AS skal eie resterende 34%. Selskapene på Gran og Hønefoss vil etter dette ha samme eierstruktur og driftes under felles administrasjon på Hønefoss.

Den felles satsingen gjøres som et ledd i å styrke Byggmakker sin posisjon i innlandet. Skattum Handel AS eier fra før 7 byggevareutsalg profilert som Byggmakker i Oppland og Hedmark. Disse er lokalisert på Hamar, Ringsaker, Lillehammer, Gjøvik, Raufoss, Dokka og Leira. Omsetningen i 2011 antas å være rett i underkant av 500 mill NOK, og selskapet er i kraftig vekst. Skattum Handel AS har også et etablert innkjøpssamarbeid med Byggsenteret Toten AS og Fosheim Sag & Høvel AS. Skattum Handel AS er heleid av Ted Skattum som også er styreleder i selskapet.

Proffsenteret AS ble etablert som driftsselskap for Byggmakker Hønefoss i 2008. Selskapet har opplevd en kraftig vekst siden oppstarten og er i dag den desidert største tilbyderen av byggevarer i Ringeriksregionen. Selskapet vil i 2011 ha en omsetning på ca. 90 mill NOK. Eierstrukturen består hovedsakelig av ansatte nøkkelpersoner i selskapet.

Den nye konstellasjonen vil representere en total omsetning i størrelsesorden 600-650 mill NOK, og inneha en betydelig markedsandel i regionene det opereres i. Både Skattum Handel AS og Proffsenteret AS ser store fordeler i samarbeidet, og formålet er å skape en enda mer konkurransedyktig enhet til beste for kunder, ansatte og øvrige forretningsforbindelser.