Sweco støtter matkultursenter for barn

Torsdag denne uken åpner Andreas Viestad Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. Det flerfaglige rådgiverselskapet Sweco er støttespiller.

Både ingeniør- og miljørådgiverne i Sweco og Andreas Viestad drives av kompetanse, og begge jobber med kunnskapsdeling med et bærekraftig perspektiv.

- Det er viktig hva vi spiser, at maten er god og enkel å lage. Men det er også viktig hva slags effekt den har på den verden vi lever i. Hvis bærekraft settes på agendaen, og på tallerkenen, blir både maten og verden bedre, sier Viestad.

Jobber med samme fokus

Geitmyra matkultursenter for barn vil gi barn og unge den beste kunnskap om mat og råvarebruk i en tidlig alder. Barna skal lære og oppleve gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

- Geitmyra matkultursenter for barn skal vise barn at det går an å lage god mat og samtidig tenke fornuftig energibruk, alternative tilberedningsprosesser, norske råvarer, ressursutnyttelse og naturvern. Når Sweco velger sine oppdrag tenker vi på hvilken betydning oppdraget har for miljøet, slik at de negative miljøpåvirkningene kan minimeres. Geitmyra matkultursenter for barn jobber med samme fokus som oss, og vi er derfor glade for å kunne bidra til at Geitmyra får en god start, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco.

52 bærekraftige oppskrifter

I tillegg til at Sweco støtter arbeidet til Geitmyra, har Sweco også inngått et annet type samarbeid med Andreas Viestad. 52 bærekraftige oppskrifter skal inspirere Swecos nærmere tusen ansatte til å ta med seg bærekraftperspektivet hjem til middag. I første omgang er boken rettet mot alle Swecos ansatte. Men verken Viestad eller Sweco ser bort i fra at en slik bok kan være interessant for flere.

- Dette er mat i tiden og mange har vist engasjement og stor interesse når vi har snakket om prosjektet, sier Vibecke Hverven i Sweco.

Om Sweco

Sweco er et av Norges ledende rådgiverselskap som tilbyr tverrfaglige rådgivningstjenester innen teknikk og miljø. Sweco i Norge har nærmere 1000 ansatte og 27 kontorsteder spredt over hele landet. Sweco-konsernet har en sterk posisjon i Norden, en omsetning på ca. 4,4 mrd. NOK (2010) og 5900 ansatte i 11 land. For tiden gjennomfører Sweco oppdrag i ca. 80 land rundt om i verden.