Første driftskontrakt for Peab i Norge

Peab overtar ansvaret for driften av vegnettet for Romerike midt fra torsdag 1. september.Dette er den første driftskontrakten Peab har fått i Norge.

Dette dreier seg i hovedsak om rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på vegnettet. Vedlikeholdet gjelder riks- og fylkesveger og gang- og sykkelveger med tilsvarende inndeling. Dette markeres torsdag 1. september kl. 13.00 i Peabs lokaler på Berger i Skedsmo. Fylkesordfører Nils Aage Jegstad og Lars Salvesen, leder hovedutvalg for samferdsel i Akershus vil være til stede.

Kontrakten er på 262 mill. kroner og gjelder fra 1. september 2011 og til og med 31. august 2016. Peabs ansvar omfatter til sammen ca. 629 km veg i kommunene Skedsmo, Lørenskog, Rælingen, Fet, Sørum, Nes, Ullensaker og Eidsvoll kommuner.

 Regionvegsjef Sidsel Sandelien i Statens vegvesen var fornøyd med å kunne tildele kontrakten til Peab.

- Dette er en spennende og viktig kontrakt for Peab. Statens vegvesen er fornøyd med å få flere entreprenører inn på driftskontrakter, og Peab har nå vist at de er konkurransedyktige, sier regionvegsjefen.

Kontrakten ble signert i mars 2011. Etter den tid har det blitt gjennomført en samhandlingsprosess. Samhandlingsprosess gjennomføres for å oppnå felles kontraktsforståelse. Det er mange saker som har stått i fokus i prosessen. Her er noen viktige punkter:

• Gjennomgang av arbeidsoperasjoner, felles forståelse for omfang, krav og oppgjør

• Utvikling av åpen kommunikasjon med åpenhjertige og gjensidige tilbakemeldinger

• Gjennomgang og optimalisering av fremdrift

- Nå vil jeg bare oppfordre til å gjøre en god jobb, slik at vegene holder den standarden trafikantene forventer, sier Sidsel Sandelien, som ønsker Peab lykke til.